Diskuze

Hledají práci, ale exekuci zamlčí. Zájemci bez motivace brzdí firmy

Na trhu práce není z čeho vybírat. A pokud už se firmám poštěstí nabrat nové lidi, nemají ještě vyhráno. Některým se totiž hlásí čím dál více lidí s exekucemi, které je těžké motivovat. Zkušenosti s tím mají českobudějovické firmy Viscofan CZ i Robert Bosch. Firmu jejich problémy zdržují.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P43e72t81r 60F63i62a15l17a

11. 2. 2018 15:54

Mám to chápat jako závěrečnou fázi rozkradení České republiky? Pracující Češi na ulici a místo nich navozit zahraniční pracanty.

0 0
možnosti

A jsme opět u problému nízkých platů......

0 0
možnosti

To nemá nic společného s nízkými platy, ale s nedostatkem lidí.

0 0
možnosti

Exekuci by měl provádět vždy jen jeden exekutor. Dlužník pak zbytečně platí 5 exekutorů, kteří dělají stejné úkony a navzájem si lezou do zelí. Prostě každý exekutor by v případě, že už je povinný v jiné exekuci, musel předat případ tomu prvnímu.

A za druhé - exekuce prakticky neumožňuje normálně žít. Zablokujou vám účet, takže nemůžete platit běžné závazky jako je nájem. Z nájmu vás vystěhujou. I když si najdete levnější, nedáte dohromady kauci. Nakonec skončíte na ubytovně, kde platíte 250 korun na den.

0 0
možnosti

J18o34s79e76f 87H24o59n22e44š

10. 2. 2018 13:03

To je sen exekutora mít monopol na exekuce.Musel by si vybudovat továrnu,protože počet exekucí je velký

0 0
možnosti
Foto

J72i11ř16í 91P58a23j92k

9. 2. 2018 15:19

V Nesouhlasím, přísun pracovních sil odjinud je jen alibismus. Stát neumí účinně podpořit naše početnější rodiny. Utratíme raději miliardy za migranty, než vymyslet nový účinný systém sociálních jistot. Ženy rodí stále starší a mají jen jedno dítě. Není se co divit, když jsou současným systémem za mateřství finančně trestáni. Kde jsou levné byty pro mladé, kde pro zaměstnavatele povinný částečný úvazek pro matky.

3 1
možnosti

Levné byty pro mladé jsou, říká se jim startovací a nabízí je Pardubice, Brno, několik pražských MČ, Liberec, Kadaň, Rychnov nad K., Mladá Boleslav, Štětí, případně Univerzita Karlova pro své začínající vědce a lektory. Jasně, není to automatické, někde se losuje, někde mají pořadník. Ale početnější rodiny nejsou otázka peněz. Korelace mezi finanční situací a počtem dětí je dost slabá. Ale s podporou pro částečné úvazky souhlasím, zaměstnavatel by měl být maličko zvýhodněn, pokud zaměstnává dva lidi na půl úvazek než s jedním na celý, aby se mu zaplatila režie na jednoho zaměstnance.

2 0
možnosti

„Tenhle stát si musí zvyknout, že se nám tady začnou objevovat i lidé odjinud,"

Rozhodně NEMUSÍ. Je pouze na nás, jak se rozhodneme přistupovat k imigraci. Já jsem pro předběžnou opatrnost. Rozhodně nepřistupovat na nátlak firem, které vidí jen své rychlé zisky a nikoli problémy, které to způsobuje (kriminalita, sociální problémy, problémové soužití) a náklady, které následně platí veřejné rozpočty.

1 0
možnosti
Foto

J49a23n 94Č76e73r71m50á80k

8. 2. 2018 22:23

nj, dnes je to těžké, pro všechny...

Dlužníka často ohlodají až na kost, na druhé straně stejně často věřitel neuvidí ani vorla...A zaměstnavatel je nešťastný, co mu tam chodí problémových lidí...

A stát se směje a valí na všechny další a další břemena...

Za chvíli se budou zaměstnanci hlásit v burce s hlasovým syntetizátorem, aby se nepoznalo věk, barva ani pohlaví a životopis se ze stejného důvodu rovněž psát nebude...

A socialisté se sejdou na schůzi a budou si pochvalovat, jak to všem krásně natřeli a zatočili s diskriminací... A budou řešit, jak to, že firmy nechtějí nikoho zaměstnat a proč jich tolik končí...!!

1 0
možnosti

J11a75n 32B86l65a29n79a

8. 2. 2018 20:34

Sklízí se co se zaselo, z dluhu 100Kč udělala exekuce dluh 20 000Kč. a to je pro mnoho lidí nesplatitelné, protože to dál roste a tito lidé nebudou legálně pracovat, protože jim zůstane minimum. A jen loni bylo zahájeno 700 000 exekucí,,,,,,,,,,,,,,,

1 0
možnosti

Kdyby pracovali, tak to splatitelne je.

0 0
možnosti

Pojďme intenzivně pomáhat velkým společnostem, aby sem byly schopny získat vývojová centra,..

To je vtip? Kdo jiný, než velké společnosti je schopen si vývojové centrum zařídit bez pomoci jiných? A na co imigranty, s rodinami? To jakože hlava té rodiny bude makat v nadnárodním koncernu, který budeme podporovat že svých daní a jeho rodina bude sedět doma na dávkách, které budeme pro změnu platit ze svých daní a zisk poputuje do zahraničí? Ten chlap je snad odborář. Jinak si to neumím vysvětlit...

1 2
možnosti
Foto

J17a36n 80Č12e60r19m16á80k

8. 2. 2018 21:45

tak on nemyslí migranty z Afghánistánu či Eritree... Ani Kosovce nemá na mysli... Myslí vzdělané a schopné lidi ze Španělska, Itálie či Francie... Ale musí počítat s tím, že je bude muset zaplatit... Ti za 30 kolíků makat nebudou...

0 0
možnosti

Jestli je na někoho exekuce, si lze jednoduše zjistit v Insolvenčním rejstříku podle jména, příjmení a bydliště (nesmí se ale jmenovat Jan Novák nebo něco jiného profláknutého). Insolvenční rejstřík je volně přístupný. Já osobně, po zkušenostech, si na IS prověřuji i řemeslníky. Pokud je řemeslník v exekuci, tak to svědčí obvykle o jediném - není schopen systematicky/účelně existovat a tudíž ani systematicky pracovat - od takových radši dál.

1 1
možnosti

V insolvenčím rejstříku najdete pouze ty, kteří podali návrh na insolvenci.

5 0
možnosti

D71a88v47i24d 41P50e50t11r

8. 2. 2018 18:53

Pokud chtějí věřitelé získat alespoń něco málo, je potřeba, aby dlužníci mohli naplno pracovat. K tomu musí mít dlužníci nějakou motivaci, že se jednou dluhů zbaví. Proto je nutné mít různé programy osobních bankrotů i pro lidi bez jakéhokoliv majetku (nesplatí 30% dluhu) a podobně. Ovšem nesmí se jednat o podvod, či zneužívání.

0 0
možnosti

Jde o to, že v exekucích jsou vesměs lidé z málo kvalifikovaných profesí a nízkým vzděláním. Při jejich mzdách dost dobře nejde jim srazit nějakou znatelnou částku a ještě jim zároveň zbylo tolik, aby měli motivaci do té práce vůbec chodit a věřitel dostal aspoň něco.

0 0
možnosti