Metro D. Obrachtova

Metro D. Obrachtova | foto: Metroprojekt Praha a.s.

Tvrdý souboj o metro D. Pozemek u budoucí stanice se vydražil za půl miliardy

  • 50
V rámci internetové dražby padl v Česku nový rekord. Pozemek na Praze 4, u nějž má stát stanice chystaného metra D, se vydražil za 497 milionů korun. Tvrdého souboje o lukrativní lokalitu se zúčastnilo 16 anonymních uchazečů, informoval deník E15.

Půl miliardy za pozemek o velikosti přes devět tisíc metrů čtverečních představuje podle dražitelů nový český rekord. „Jedná se hned o dva české rekordy v online dražbách. Kromě nejvyšší celkové částky zároveň došlo k rekordnímu nárůstu od vyvolávací ceny po konečnou,“ uvedl pro deník E15 Ivo Gavlas, zakladatel aukční agentury Elektronické dražby, která transakci zprostředkovala.

Poloha vydraženého pozemku

Poloha vydraženého pozemku

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Vyvolávací cena pozemku, který leží u křižovatky ulic Na Strži, Olbrachtova a Jeremenkova, byla 110 milionů. To je téměř tolik, kolik činil nejvyšší příhoz v rámci dražby, cena se v jednu chvíli zvedla o 89,6 milionu korun. „Byl to hodně dramatický souboj,“ řekl Gavlas. Vítěz dražby zatím zůstává v anonymitě.

Na pozemku v současnosti stojí čtyřpodlažní administrativní budova a autoservis, do budoucna se na místě počítá s novou výstavbou.

Dosavadní rekord v rámci elektronických dražeb byl 353 milionů za nemovitost poblíž Olomouce, která se vydražila loni v dubnu. Vyplývá to z dat České pošty, která spravuje evidenci elektronických dražeb.