Diskuze

Obchody nabízejí tekutá vejce v krabici. Jedno vyjde na pět korun

Po vařených velikonočních vejcích začínají některé české supermarkety nabízet i vařená oloupaná vejce a rozbitá tekutá vejce v kartonových obalech. Podobné vaječné výrobky jsou oblíbené třeba ve Velké Británii, Francii nebo v USA, kde si koupíte i vakuovaný hemenex nebo volské oko.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

A kedy budu na pultoch konečne aj AMAROUNY? :-)

0 0
možnosti
PM

Tak už chybí asi jen buchty šlehaný o zeď a můžeme si všechno koupit v obchodě. To je super! ;-)

3 1
možnosti
PO

Škoda, že je to novinka jen v českým kotlíku, jinde na světě je to běžná věc.

2 2
možnosti
ŠF

Z čeho je to vyrobeno. Z odpadu?

5 2
možnosti
PO

Stačí si přečíst složení: slepičí vejce.

2 4
možnosti
KD

K63a80r16e86l 57D76r88d89a

29. 3. 2013 8:37

Pamatujete, jak se za Husáka dělalo "nekonečné vejce"? Jeden čas to bylo populární v lahůdkách a roky to kazilo české chlebíčky. Proti takovým pokusům mi zde uvedené přijde jako pokrok. ;-)

2 1
možnosti
KD

K89a61r11e32l 71D34r31d62a

29. 3. 2013 0:03

V Blesku se k tomu vyjadřují kuchaři - Vaněk, Ridi, Babica a Kubec. Všichni doporučují domu klasiku. Kubec tvrdí, že se ta pasterizace projevuje na horší chuti. V zahraničí se míchaná melanž používá v restauracích. V Česku údajně všichni používají v kuchyni oddělené bílky a žloutky ve stejné formě. Výhodou je zdravotní nezávadnost, takže je to vhodné do tataráků a majonéz. Domu by si to ale nekupovali. ;-)

2 1
možnosti
PO

Koukám, Drda čte blesk a Babicu. Kubec samozřejmě nemá pravdu a ta zdravotní nezávadnost se týká i domácího použití do tataráků a majonéz.

3 2
možnosti

J47a19n 10Ž44á52k

28. 3. 2013 16:00

Doufám, že malérečky zvládnou vyzdobit ty nevzhledné krabice do Velikonoc.

6 0
možnosti
PO

Pro všechny CHYTROLÍNY z diskuse. Tekutá vejce, tedy melanž, se prodává již roky, a to zejména z toho důvodu, že jiná surovina se nesmí použít například při výrobě krémů, kde vejce neprochází dostatečnou teplotou.

Toto je jenom nově prodávané menší balení.

Je to dobré například pro domácí výrobu majonézy, ale i pro jiné účely.

4 7
možnosti
TS

to jo, ale co oči nevidí, to srdce nebolí. Krabicový vejce zní trochu nedůvěryhodně  nevím jestli se to v marketech ujme.

2 1
možnosti
KD

K57a51r79e88l 27D57r78d10a

28. 3. 2013 8:46

Je fakt, že vejce z mého jídelníčku téměř vymizela. Nemám čas je klohnit někde na plotně. V občerstvení vám prodají tak smaženku, bagetu s vejci či vaječný chlebíček. Díky za McDonald's, kam chodím na míchaná vajíčka. Na noc se vejce nehodí, musí být k snídani. Patrně bych si vařená vejce v počtu tak 2-3 ks ke snídani občas koupil. Tedy 4 ks je problém, co s tím množstvím?

U tekutých vajec mám problém s kvalitou. Na trhu jsou polská vejce, která domu nekupujeme, ale v polotovaru? Dá se spoléhat, že výrobci použijí vždy jen česká vejce? A co "BIO", "chov na slámě" apod... Taková volba u polotovaru padá. 

A opět, co množství? Jak si mám přepočítat 250 ml na počet vajec? Podle Wikipedie by mělo mít vejce kolem 45 ml. Tedy 250 ml je cca 5 vajec. Co s tím? Po otevření to patrně nemůže stát týden v lednici. Míchanici dělám ze 3 vajec na osobu. 5 ks je hloupý počet. Přijde mi, že počítání vajec na tucty je mnohem šikovnější pro vaření než obchodnické počty na 10 ks vajec. A tady máme 5 a 10 ks. Průšvih. ;-)

1 7
možnosti
IK

Já myslím, že to klidně v lednici může stát i tejden. To bude tak nadopovaný éčkama - a umělá hmota se nekazí. :-P

5 5
možnosti
ŠM

v cizině se nevaří, protože hemenex z pytlíku je přece rychlej a hotovej...kam ten svět spěje....;-(

3 3
možnosti
PO
LM

L91i14o76n 83M12ü22l42l50e11r

27. 3. 2013 23:51

Ve kterem zahranici to je, kde hospodynky pomalu uz ani nevari? Co to je za blabol? Naopak, obrovsky trend je prave varit ze zakladnich surovin a nekupovat ty podelane nepruhledne vyrobky ...

2 0
možnosti
ŠM

hele napsali to, ještě to několikrát zopakují  a pak to bude pravda ;-D

3 0
možnosti