- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A kedy budu na pultoch konečne aj AMAROUNY?
Tak už chybí asi jen buchty šlehaný o zeď a můžeme si všechno koupit v obchodě. To je super!
Škoda, že je to novinka jen v českým kotlíku, jinde na světě je to běžná věc.
Stačí si přečíst složení: slepičí vejce.
Pamatujete, jak se za Husáka dělalo "nekonečné vejce"? Jeden čas to bylo populární v lahůdkách a roky to kazilo české chlebíčky. Proti takovým pokusům mi zde uvedené přijde jako pokrok.
V Blesku se k tomu vyjadřují kuchaři - Vaněk, Ridi, Babica a Kubec. Všichni doporučují domu klasiku. Kubec tvrdí, že se ta pasterizace projevuje na horší chuti. V zahraničí se míchaná melanž používá v restauracích. V Česku údajně všichni používají v kuchyni oddělené bílky a žloutky ve stejné formě. Výhodou je zdravotní nezávadnost, takže je to vhodné do tataráků a majonéz. Domu by si to ale nekupovali.
Koukám, Drda čte blesk a Babicu. Kubec samozřejmě nemá pravdu a ta zdravotní nezávadnost se týká i domácího použití do tataráků a majonéz.
Doufám, že malérečky zvládnou vyzdobit ty nevzhledné krabice do Velikonoc.
Pro všechny CHYTROLÍNY z diskuse. Tekutá vejce, tedy melanž, se prodává již roky, a to zejména z toho důvodu, že jiná surovina se nesmí použít například při výrobě krémů, kde vejce neprochází dostatečnou teplotou.
Toto je jenom nově prodávané menší balení.
Je to dobré například pro domácí výrobu majonézy, ale i pro jiné účely.
to jo, ale co oči nevidí, to srdce nebolí. Krabicový vejce zní trochu nedůvěryhodně nevím jestli se to v marketech ujme.
Je fakt, že vejce z mého jídelníčku téměř vymizela. Nemám čas je klohnit někde na plotně. V občerstvení vám prodají tak smaženku, bagetu s vejci či vaječný chlebíček. Díky za McDonald's, kam chodím na míchaná vajíčka. Na noc se vejce nehodí, musí být k snídani. Patrně bych si vařená vejce v počtu tak 2-3 ks ke snídani občas koupil. Tedy 4 ks je problém, co s tím množstvím?
U tekutých vajec mám problém s kvalitou. Na trhu jsou polská vejce, která domu nekupujeme, ale v polotovaru? Dá se spoléhat, že výrobci použijí vždy jen česká vejce? A co "BIO", "chov na slámě" apod... Taková volba u polotovaru padá.
A opět, co množství? Jak si mám přepočítat 250 ml na počet vajec? Podle Wikipedie by mělo mít vejce kolem 45 ml. Tedy 250 ml je cca 5 vajec. Co s tím? Po otevření to patrně nemůže stát týden v lednici. Míchanici dělám ze 3 vajec na osobu. 5 ks je hloupý počet. Přijde mi, že počítání vajec na tucty je mnohem šikovnější pro vaření než obchodnické počty na 10 ks vajec. A tady máme 5 a 10 ks. Průšvih.
Já myslím, že to klidně v lednici může stát i tejden. To bude tak nadopovaný éčkama - a umělá hmota se nekazí.
v cizině se nevaří, protože hemenex z pytlíku je přece rychlej a hotovej...kam ten svět spěje....
Ve kterem zahranici to je, kde hospodynky pomalu uz ani nevari? Co to je za blabol? Naopak, obrovsky trend je prave varit ze zakladnich surovin a nekupovat ty podelane nepruhledne vyrobky ...
hele napsali to, ještě to několikrát zopakují a pak to bude pravda