Do klasické Bloody Mary patří i celer

Mezi nejznámější drinky patří takové, které nepřijdou draho a přitom nejsou náročné na přípravu. Takovým koktejlem může být klasická krvavá Marie, neboli Blody Mary, kterou zřejmě okusil každý, kdo si někdy začal s míchanými drinky. Ale jen málokdo ví, že k pravé Marušce patří celer.

Ano je tomu tak. Znalci doporučují ke správnému požitku z pití známého a populárního nápoje řapíkatý celer. "Není součástí ozdoby, a tak jej můžete při pití přikusovat," míní například autor Encyklopedie koktejlů Simon Polinsky.

Do vyšší sklenice označované jako highball celer a led. Na ten přidejte worcester a případně tabasco. Koření, do kterého je možné přisypat ještě sůl a pepř (ten je vhodnější ale přidávat až nakonec), zalijte třemi centilitry vodky a čtyřnásobnou dávkou rajčatového džusu.

Sklenici, jejíž okraj někteří barmani obalí v soli, ozdobte celerem a plátkem citrónu a tradiční nápoj je hotov.


Témata: koktejl