DHL posiluje ve střední Evropě. Ilustrační foto

DHL posiluje ve střední Evropě. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

DHL kupuje českého kurýra PPL

  • 11
Logistická společnost DHL, která patří do skupiny Deutsche Post, kupuje českého kurýra PPL. Transakce zřejmě rozběhne do konce prvního čtvrtletí příštího roku. Musí ji ještě schválit antimonopolní úřad.

Cenu firmy nezveřejnily.

PPL vydělává na expresní přepravě balíků. Zaměřuje se hlavně na zákazníky z oblasti IT, farmaceutického a elektronického průmyslu. 

"Akvizicí této společnosti sleduje Deutsche Post dva strategické cíle: prvním je rozšíření aktivit na území střední a východní Evropy a tím druhým je spojení silného postavení DHL na mezinárodním poli s významným domácím přepravním trhem," uvedla společnost v tiskové zprávě.

"Silná pozice PPL na českém trhu dobře doplňuje naše vedoucí postavení na trhu mezinárodním. Tato transakce představuje také důležitý strategický krok při rozšiřování našich činností na slibně se rozvíjejících středoevropských trzích," uvedl Peter Kruse z představenstva Deutsche Post.

DHL patří k největším logistickým firmám světa. V roce 2004 otevřela na pražském Chodově svoje centrum za několik miliard korun. Podobnou centrálu jako v Praze má DHL i  v americkém Scottsdale a malajském Kuala Lumpur. - více zde

,