Dát si víno s Bushem? Na Slovensku ano

Chcete si dát víno s Bushem a Putinem? Vyvolení měli tuhle šanci v Bratislavě. A nemuseli se přitom dostat ani do těsné blízkosti dvou nejmocnějších mužů planety. Několik stovek hostů a novinářů totiž získalo unikátní víno s logem summitu těchto státníků.

Zhruba tisíc lahví však sloužilo jen pro významné hosty a partnery společnosti Incheba, která zabezpečovala chod tiskového střediska během včerejšího rusko-amerického summitu v Bratislavě.

Několik lahví speciální edice vína k bratislavskému summitu je k vidění v kavárnách a barech tiskového centra. "Bohužel, víno je neprodejné," konstatoval jeden z manažerů Incheby Andrej Ilavský.

Společnost Incheba, která se stará o chod tiskového centra, připravila zhruba tisíc lahví jen pro zvláštní hosty a partnery. Normální smrtelník se k němu nedostane. Na lahvích jsou speciální etikety s logem Bush - Putin a vlajkami států.

PIVO, DESTILÁTY,
VÍNO, KOKTEJLY
na napoje.idnes.cz

Podle generálního ředitele Incheby Alexandera Rozina jde o vynikající odrůdové víno, bílé i červené z jeho vinic v Malokarpatské oblasti. Červené je odrůdou Frankovky a pochází ze sběru v roce 2001. Bílé je z odrůdy zelený veltlín z roku 2003.

"V obou případech jde o suché a totálně přírodní víno," konstatoval Ilavský. Jak dodal, při pěstování nebylo použito žádných herbicidů k hubení plevele. "Celý vinohrad je klasicky okopáván," řekl.

, natoaktual.cz