ČSA zlevní letenky do evropských měst

  • 7
Konkurenci levných aerolinek se ČSA rozhodly čelit výraznými slevami. Od dubna zlevní letenky například do Amsterodamu, Bruselu, Birminghamu, Edinburghu, Göteborgu, Oslo, Stuttgartu, Madridu a na londýnské letiště Heathrow. Zpáteční let do těchto měst bude stát 2990 korun.

Ceny letenek se tak v některých případech sníží až o 4000 korun.

V Praze začalo v posledních měsících nabízet levné letenky několik nízkonákladových leteckých firem. ČSA však podle svého prezidenta Jaroslava Tvrdíka chtějí přestat své ceny snižovat pouze v reakci na nově příchozí konkurenci.

"Chceme mít kvalitní produkt za rozumnou cenu daleko před konkurencí," řekl Tvrdík.

ČSA počítají v následujících letech s rychlým růstem počtu cestujících, hospodářský výsledek firmy by se měl zvyšovat. Proti loňským 150 milionů korun zisku plánuje společnost letos zhruba půlmiliardový profit a v následujících letech vždy o 100 milionů korun vyšší.

Letos by se mohl počet cestujících zvýšit o 20 procent na 4,3 milionu. Hranici 5,5 milionu cestujících chtějí ČSA překročit v roce 2006.

Nové vedení ČSA plánuje návrat firmy na trh charterové přepravy a uvažuje také o nízkonákladové přepravě. Nikoli však pod značkou ČSA.