MG Rover, Longbridge

MG Rover, Longbridge - Jeden ze zaměstnanců odjíždí z továrny MG Rover v Longbridge u Birminghamu. (7. dubna 2005) | foto: Darren Staples, Reuters

Číňané znovu otevřou automobilku MG Rover

  • 1
Čínská společnost Nanjing, která koupila britskou zkrachovalou automobilku MG Rover, se chystá začít v Británii vyrábět novou řadu aut MG. Pokud Číňané v Longbridgi znova rozjedou výrobu, přijmou zhruba dva tisíce pracovníků. Bankrot MG Roveru připravil o práci asi třikrát tolik lidí.

MG Rover byl po dubnovém bankrotu tři měsíce v nucené správě. V červenci ho v konkurzu koupil čínský Nanjing Automotive. O MG Rover se ucházela i největší čínská automobilka Shanghai Automotive Industry. - Více zde

Za britský podnik zaplatili Číňané šedesát milionů liber.

Na nové řadě aut MG se bude podílet i britská společnost GB Sports Car Company, která vyvine design a konstrukci vozů.

"Těší mě, že se budu moci podílet na vývoji a implementaci takového projektu, který Longbridgi nabídne dlouhodobé pracovní příležitosti," řekl šéf GB Sports Car Company Fraser Welford-Winton.

"Jsme rádi, že v Britech máme tak dobré partnery, kteří nám pomohou dosáhnout našich cílů," prohlásil Wang Hong Biao z Nanjingu. "Široké znalosti a zkušenosti Frasera a jeho týmu vhodně doplní naše dovednosti," dodal.

,