Pendolino na olomouckém hlavním nádraží.

Pendolino na olomouckém hlavním nádraží. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

České dráhy omezí na dva dny provoz dálkových vlaků na severu Moravy

  • 8
Kvůli výlukám omezí České dráhy (ČD) v sobotu a pondělí provoz některých dálkových vlaků z Olomouce či Přerova ve směru na Ostravu a zpět. Část odřeknutých vlaků nahradí autobusy, jiné zůstanou bez zastoupení. ČTK to v úterý řekla mluvčí ČD Vanda Rajnochová.

České dráhy omezí provoz dálkových vlaků v sobotu a pondělí vždy od 10:30 do 15:30, a to v úsecích Olomouc hlavní nádraží – Ostrava-Svinov a Přerov – Bohumín. Provoz bude podle Rajnochové omezen nad rámec dlouhodobě platného výlukového jízdního řádu pro regionální dopravu na trati číslo 271 v úseku mezi Přerovem a Lipníkem nad Bečvou.

S odřeknutím provozu bez náhrady musejí počítat cestující vlaků SC 505 Pendolino a SC 506 Pendolino v sobotu a pondělí v úseku Olomouc hl.n. – Ostrava hl.n. a zpět. To samé platí pro vlak SC 507 Pendolino v úseku Praha hl.n. – Ostrava hl.n. či vlak IC 508 Ostravan z Bohumína do Prahy.

Další dálkové vlaky mezi Olomoucí, Přerovem a Ostravou v době výluky nahradí autobusy. Podrobnosti k výluce cestující najdou na webu Českých drah.