- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
když to bude kupovaný, bude to vždy sajrajt. jam, džem, marmeláda, rosol. domácí je domácí.....
na co si tu lidi stěžují, zaplatí si za levný šajse, ale chtěli by asi nejmíň lanýže. Na státní inspekci je jen aby potraviny nebyly nebezpečný
Marmeládu (nebo džem či rosol, jak chcete) vařím každoročně...A samozřejmě, že vždycky použiju jen jeden druh ovoce...jablka neeee! Nejlepší je višňová, třešňová, pomerančová a jahodová. Letos asi udělám i rybízovou, abych měla co dát o Vánocích do lineckých koleček
pak ještě Schwartau je fajn, i když pěkně drahá
Schwartau a kvalitní marmeláda, to snad nemyslíte vážně!
...jednotlivců může vyvolat alergii - ale to přece platí u všech látek, nejen u konzervantů, emulgátorů, ale čistě i u ovoce...
já třeba jsem alergická na konzervanty a na ovoce ne... je to docela těžké dnes sehnat něco, v čem by se ty dotyčné konzervanty nevyskytovaly...
A odjakživa se v Čechách z jahod dělala.
Akorát Britové ji dělají z citrusů a prosadili v Evropské unii, že když oni říkají marmeláda jen tomu z citrusů, tak se jim musí ostatní oficiálně přizpůsobit.
Jo a ještě vzdělávací vsuvka: Víte, jak vzniklo slovo marmeláda? Podle slova marmelo, které portugalsky označuje kdoule (!) a Portugalci dodnes marmeládou myslí marmeládu z kdoulí, nikoliv z citrusů.
Že to později začali Angličané pančovat citrusy a nakonec zapomněli, jak to slovo vzniklo, to jim nedává žádné právo nutit svou citrusovou představu ostatním.
To by také nebylo špatné.
A v sortimentu přibude esenciální špekáček...
že se zvýší určitý parametr. Přitom výběrové či extra výrobky budou mít tento parametr nižší. Rozumí tomu někdo?
jo, že někdo se má zlepšit a někdo zhoršit, aby bylo všechno stejný
Chápu, že lidé řeší kvalitu uzenin..ty se v domácím prostředí městského bytu vyrábějí blbě..ale na druhou stranu obdivuju ty, kteří ještě kupují hnusy vydávané za marmelády/džemy :-))). I bez domácí pekárny, která má přímo program pro její výrobu, trvá přeměna z ovoce na džem maximálně 30 minut... a to se vyplatí, i když započítám svoji práci. Navíc ta chut když si pak mažu vafle višnovou marmeládou, která obsahuje jenom višně a cukr bez jablečného základu a přidané řepy... :-)
obávám se, že za 30 minut povidla neuvaříš..........
Moje maminka mně učila vařit marmeládu. Léta si dělám jahodovou,meruňkovou, broskvovou.....a teď se dozvím, že to není marmeláda, ale džem!? Sakra.....to mi připomíná - Policista: Šéfe - chytil jsem podezřelého chlápka! V papírech má napsáno jam, tvrdí, že veze džem a na autě je naložená samá marmeláda!