Diskuze

Fastfoody v úzkých. Zákaz brček se blíží, alternativy zatím chybí

Zákaz plastových brček dělá řetězcům rychlého občerstvení docela těžkou hlavu. Papírová brčka, která začal ve svých restauracích zavádět v Česku i v jiných zemích McDonald’s a další, zřejmě nebudou mít dlouhou životnost. A to nejen kvůli neblahé imagi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V26í82t 20K44o88u68b34a

26. 8. 2019 10:13

Než lemtat colu z toho papíru, vezmu si brčko, pokud bude brčko papírové, nevezmu si nápoj vůbec. Jediným správným řešením je dávat nápoje do skla a zřídit si mycí stroj. Stejně tak by měly zakázat ty tuny poplastovaných papírů, do kterých se jídlo balí. Pokud je to restaurace, pak porcelán, sklo a nerez příbory.

0 0
možnosti

Pamatuji si velice dobře, jak vzniklo třídicí a recyklující hospodářství: současně se zrušením vratných obalů. Stalo se tak na podporu dnešních monopolistů a tehdejších velkých herců, aby se zničily menší - lokální - podniky. Howgh

0 0
možnosti

uz ani nepamatuji jak je to dlouho, co jsem naposledy pil nejaky napoj s brckem, at uz u macas, ledovou kavu v kavarne nebo koktejl v baru ci restauraci.

Co je zavadneho na piti primo ze sklenice, kelimku, hrnku????

0 0
možnosti

Plastová brčka R^ obsahují jen to co příroda potřebuje. :-/ Tedy uhlík+vodík+kyslík

V patřičném kotli se přemění jen na kysličník uhličitý, který dýchají stromy a na vodní páru.

Zatímco chemie v papírových brčkách je mnohem složitější.

0 0
možnosti

Je to celé totální nesmysl a ukázka ekoterorismu. A vždycky přemýšlím, jestli ti aktivisti, co plodí ta "moudra", jako že 99% nápojů ani brčko nepotřebuje nebo se budou platit, jsou opravdu takoví a myslí to vážně nebo tyhle totální pseudoargumenty vymýšlí jen kvůli prachům z dotací a grantů, aby nějak obhájili svou zcela zbytečnou činnost. Konkrétně ten "Institut" je dokonalým příkladem, jak společnost degeneruje, řeší naprosto nepodstatné věci a ještě na to dává peníze, aby slečna aktivistka nemusela pracovat, třeba jako obsluha v McDonald nebo nějaké té (normální) kavárně. Jinak pít třeba Mochito apod. jen tak bez brček, to bude spotřeba. Vůbec nápoje, kde je např. ten led a rozpouští se to postupně. Nebo třeba taková ledová tříšť. Ať si aktivisti používají třeba 100x dokola plesnivý hrnek a tahají si ho všude po světě, ale ať dají pokoj normálním lidem.

0 4
možnosti

Pít bez brček už mnozí očividně zapomněli ;-) Příště přijdou na řadu ty plastové víčka kelímků a posléze i kelímky samotné a zákazníci budou chodit s vlastním hrníčkem, který nebude moci být plastový, ale z pálené hlíny nejlépe bez glazury, aby ta ekoakce měla smysl ;-D

4 1
možnosti

Sice si z toho děláš pěkně srandu, nicméně jsi popsal řešení. Řešení osvědčené - naši nedávní předkové, tedy již v dobách vysoké kultivovanosti a blahobytu, šli např. pro mlíko za roh s bandaskou. Žili jsme v luxusu, aniž bychom produkovali hory zbytečných odpadů, a to globálně, nehledě na nějakou železnou oponu. McDonald's byl za mého mládí firma jedinečná mimojiné výjimečně vysokou produkcí odpadu z obalových i nádobí nahrazujících materiálů. Je to jeden z důvodů, proč aktivisté dnes prohazují šutry výlohy "restaurací" firmy McDonald's.

0 0
možnosti

Takhle to dopadá, když nějaký ouřada něco z moci úřední nařídí a absolutně nedomyslí dopady toho nařízení. A ještě ve své tuposti myslí, že spasí svět. Opak je přitom pravdou a spoustě lidí zkomplikují životy a najdou se tací myslitelé, kteří jim nadšeně tleskají.:-/

1 1
možnosti

Nechtěl by nějaký novinář udělat komplexnější článek o tom zákazu? Ono to není zákaz brček ne? Ale jednorázových plastů obecně....

1 0
možnosti

V tištěné verzi byla i nějaká grafika, co všechno a kdy. Totální nesmysl.

0 1
možnosti

Prave jsem po par letech navstivil KFC a zjistil jsem, jak jsem genialni. Byli jsme pouze dva, kdo umi pit bez brcka. Ostatni i v restauraci musi brcka mit, nejvetsi nemehla potrebuji rovnou dve. Nicmene je to smesny nafouknuty problem. Sice jsem brcko nepouzil a ani me to nenapadlo, nicmene jsem na podnosu nechal kupu papiru a plastovy tacek. To je takovej problem dat normalni talire, kdyz clovek konzumuje jidlo uvnitr restaurace? Bijou se v prsa za zachranu planety nejakym mrnavym nesmyslem a mnohem vic odpadu vzika jinak.

1 0
možnosti

Možná vás to překvapí, ale výroba a hlavně mytí a manipulace s normálním keramickým talířem má větší ekologickou stopu než použití jednorázového papírového čehokoli.

2 1
možnosti

V kavarnach, ve vlaku ijinde vam daji piti s vickem, ze ktereho se da pit...

0 0
možnosti

A z čeho je to víčko vyrobeno?

1 0
možnosti