Diskuze

Sekt pijí Češi nejraději doma. Každý v průměru vypije 2,5 lahve ročně

Prodeje šumivých vín v českém maloobchodě rostou nepřetržitě od roku 2013. Podle aktuálních údajů společnosti Nielsen a společnosti Bohemia Sekt se i letošek zatím odehrává ve znamení růstu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P26e42t61r 78Ř63i81h12á29k

5. 12. 2022 13:28

Priznejte se, kdo chlasta za me. 😁😁

0 0
možnosti
TV

Vdova Klikotová to jistí, ale mám problém to pak využít, sám si to neotevřu.

0 0
možnosti
Foto

Přiznejte se, kdo z vás vychlemtá těch 7,5 flašek ročně za mě, manželku a syna? :-)

4 0
možnosti
PV

Reklamní článek na téma ,,kdo pije doma,, - sekt je potřeba vypít a kdo zrovna nemá oslavu s přáteli tak prostě nerozdělá sekt - všechno ostatní jsou jen kecy

2 1
možnosti
MV

Náhodou máme těsnící zátku a vydrží do druhého dne určitě možná i déle

2 0
možnosti
Foto

Proč to není označeno jako inzerce?

A si celý Starý Plzenec strčí svůj patok za 169,- někam.

Mnohem lepší sekty a prosecca se dají pořídit za stovku (Rotkäpchen, DOCG...)

1 4
možnosti
JP

Promiňte, kolik podle Vás má stát dobré víno - tiché víno? 99,- za 0,75l ? A teď si vemte . Tiché víno nulová spotřební daň , šumivé sekt 17,5 Kč za lahev přibližně. Při klasické metodě jej dáte do lahve, dovnitř kvasinky a sirup pro druhotné kvašení, Otáčíte lahví, sklepáte mrtvé kvasinky do hrdla, zmrazíte, odstřelíte, zašpuntujete a zabalíte. Korunka z drátu, dobrý korek na zátku a lahev stojí víc, poněvadž musí vydržet ty atmosféry tlaku.

Může takové dobré víno stát 100 korun? Neznačkové Champagne na konci roku ve Francii můžete koupit od 11,9€ a nemusí být ani horší než Moët & Chandon. Ten totiž má lisovnu a výrobnu velkou jak hangár na bombardér. A ne jednu. Může být dobré prosecco, může být dobra Cava, Crémant. I u nás jsou dobrá vína s bublinkami. Ale ne BS. Možná Luis Girardot.

0 0
možnosti
MN

Nejvíc sektu jsme vypili, když jsme zamlada bydleli v Avii (pojízdná dílna) v zimě na horách uprostřed parkoviště. Pokaždé když zaznělo venku kvílení pneumatik ve sněhu viviviviví, vyběhli jsme jak na povel ven a nešťastného motoristu vytáhli rukama ze závěje. No a každý měl samozřejmě v kufru připravený "šampus" na oslavu...

2 0
možnosti
MK

Nevím co je divného na tom že nejvíc sektu se vypije doma, svátky, rodinné oslavy a sešlosti. Kdo by si dal sekt v restauraci, pokud není větší společnost?

8 0
možnosti
MV

My si láhev prosecca k večeři v restauraci klidně dáme vždyť tam nejsme jen hoďku

0 0
možnosti
JP

Myslím, že je Škoda když se sekt/ šampaňské zužuje konzumaci na konci roku . Mohlo by se zvyknout oslavy i během života či roku využít k bublinkam v kvalitě . A nejde o množství ale o kvalitu . At z toho neboli ani žaludek ani hlava .

5 0
možnosti
JN

Odpornou bohemku teda nepříjemné,ale jiné šumivé vína tak 100 lahví ročně.

1 6
možnosti
MN

To je skoro jako šumivé pivo

0 0
možnosti
JK

J71a71n 42K44u81č58e12r67a

4. 12. 2022 15:38

Pár příspěvků a většinou odpor to bych nečekal, přitom poměr cena výkon je v supermarketové nabídce bezkonkurenční, málo které tiché víno v akční ceně do 100 Kč lahev je pitné, uznávám, že teď se dalo najít slušné Svatomartinské.

0 0
možnosti
GK

Myslím, že lidé jsou překvapeni tím vysokým číslem. Též jsem sekt nepil, ani nepamatuji a nechybí mi to. Pamatuji si, že je to dost sladké a drhnou po tom zuby. Prostě divné pití. Prý slavnostní...

0 0
možnosti