Diskuze

Ústavní soud rozhodne v náš prospěch, věří provozovatel billboardů

Billboardy u dálnic a silnic I. třídy musí do středy zmizet, přesto auta nadále míjejí aleje poutačů. Marek Pavlas ze Svazu provozovatelů venkovní reklamy v Rozstřelu poukázal na to, že státní vlajky na billboardech měly pomoci s medializací sporu. Dopravní expert Jiří Landa naopak tuto akci považuje „za trapnou komedii“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Landa má pravdu, billboardy by u cest být neměly. Tedy ať se stát vzbudí, to nesmyslné 250m pásmo od osy silnice na obě strany vykoupí (v rámci bezpečnosti klidně i - ale s náhradou - vyvlastní), pak to bude jeho a může si odstraňovat co chce. Ale ono ne, x měst si tam vyvěsí poutače na zámky, hrady, to tam předpokládám zůstane, lampy veřejného osvětlení a mýtné brány na hraně komunikace tam zůstanou...lépe se cizímu nařizuje, co má dělat, než sám konat, co? :-)[>-]Rv

0 0
možnosti

Zdá se mi to, nebo se senátoři neustále u ústavního soudu akorát snaží hájit něčí soukromé / obchodní zájmy?

0 0
možnosti
Foto

"Tím jsme jednostranně podle právního výkladu, který máme k dispozici, změnili charakter ploch, které již nadále nejsou reklamním zařízením tak, jak je definuje zákon,“ uvedl v tiskovém prohlášení Svaz provozovatelů venkovní reklamy.

- neboli změnili účel, pro který byly tyto plochy kolaudovány, a tím pádem porušují stavební zákon, ne? ;-)

1 0
možnosti

Já se obávám, že celá problematika bude uplně jinak a bohužel nemám informace, jak je to ve skutečnosti. Nahlédnutím do stavebního zákona je billboard stavba pro reklamu (vyžadována ohláška) - dle stavebního zákona je stavbou to, co je vybudováno stavebními technologiemi (to je třeba betonáž). Reklamním zařízením (dle stavebního zákona) je zařízení pro reklamu, které nebylo budováno stavebnímii technologiemi - tedy např. návěs s reklamou na plachtě umístěný u silnice je reklamní zařízení. To nevyžaduje ani ohlášku, ani stavební povolení. Pozor, hádejte, co zákon o pozemních pokumikacích vyžaduje odstranit? Nápověda (je to i ve článku), reklamní stavby to nejsou.

0 0
možnosti

J47a67n 37C72h78o35b85o80t

5. 9. 2017 23:43

To je trochu jako s kuřáky: neznali míru, tak teď maí restriktivní zákon. Kdo dokázal ukončit příjezd od dálnice v Brně blikajícím billboardem přímo na T křižovatce, zaslouží ho nacpat a otočit v řiti.

Že křičí a kopou, to není divu. Jakže se jmenuje ta ruská firma, co toho ovládá většinu. To samozřejmě musí být rito.

Doufejme, že si stát pořídí pořádného a kousavého rozhodce a dobré argumenty.

0 0
možnosti

Pokud je to zastavěné území (neznám konkrétní místo), tak tam zůstane, tedy můžete být v klidu...

0 0
možnosti

Za 5 let neudělali vůbec nic a teď spoléhají na US. Jo zákony jsou u nás jen pro obyčejné lidi. Hnus.:-(

0 0
možnosti

No a ty vlajky se můžou přece i rostříhat, nevzpomínáte na akci ztohoven, soud to posoudil jako pouhé výtržnictví......;-)

1 0
možnosti

Poslední pokus o zvrat, neboli do poslední chvíle věříme, že po volbách ovlivníme vlivné a zpět namažeme kolečka, která nám zajistí opět billboardy.....;-)

Celá kampaň je zaplacena v médiích a dokonce i u lidí o kterých jsem si to nemyslel viz. lovec podvodníku na Primě. Dále je zajímavé, že samotní provozovatelé dříve vykřikovali, že to dají k arbitráži a nic...:-/?

3 0
možnosti

Vidime penize za vsim:-P

0 0
možnosti

J20a71n 16C42h15o21b43o21t

5. 9. 2017 23:43

...což také přesně odpovídá skutečnosti.

0 0
možnosti

Hlavně, že jsou vidět všechny dopravní značky a za nimy hlídky co pokutujou a ty dopr.značky jsou stále v křoví, neviditelné, otočené atd. Flastry za úmyslné lemploviny jsou legal wellcome this is Czech Republik

0 1
možnosti

A koliks jich uz nahlasil, aby to spravili.

1 0
možnosti

J66a66n 33C24e75p84e28k

5. 9. 2017 15:02

"„Jsme přesvědčeni o tom, že zákon, který billboardy u dálnic zakazuje, je protiústavní,“ doplnil."

To si jako pane Pavlas myslíte, že máte ústavní právo hyzdit krajinu, cpát ty vaše hnusoty co 50 metrů a nechat se o ně zabíjet lidi?

Nikde v Evropě krom snad Slovenska není krajina tak zohavená tou vaší reklamou pro prachy, jako u nás. Vás nezajímá nic jiného než prachy, prachy a zas jen prachy.

3 0
možnosti

J52a60n 61C81h51o87b84o81t

5. 9. 2017 23:45

Dobrej je ten argument o stromech, jak zabíjejí. O stromy se zabíjejí lidé. Billboardy, když navíc kolem dálnice svítí nebo se dokonce hýbou, odvádějí pozornost a nehody aktivně způsobují.

0 0
možnosti