Diskuze

Alimenty za 24 tisíc dětí zaplatí stát. Bez dokladů to ale nepůjde

Nanejvýš tři tisíce korun na dítě, nejdéle po dobu dvou let. Náhradní výživné startuje v červenci. Rodiče budou muset doložit, že se alimenty snaží vymáhat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J46a13n 17K63l23e32i95c61h

20. 5. 2021 18:31

Stát nezaplatí nic. Na cizí parchanty se složí daňoví poplatníci.

2 1
možnosti
JK

J41i97ř70í 46K37ü75h13r

20. 5. 2021 22:11

Bude to celé platit stát a pak to zpětně vymáhat. Daňoví poplatníci budou leda tak dělat to co vždy, platit daně.

0 0
možnosti
LM

To jsou ale nezodpovedne deti, kteri uz musi platit alimenty a kaslou na to...

0 0
možnosti
Foto

Je to dobrz krok. Ten z rodicu ktery ma dite s nim nezustane na ulici.

0 1
možnosti
Foto

A co alimenty zrušit? Nikdo nemá nárok ani povinnost...?

0 0
možnosti
IM

I84v29a35n 75M33i15n46á53ř

20. 5. 2021 9:58

Proč máme - my všichni, přebírat starosti samoživitelek a platit dluhy jejich nezodpovědných partnerů ? Stát těmto neplatičům naopak ještě více usnadňuje život - místo toho, aby užil veškerých represívních prostředků a k placení je donutil. Ve skutečnosti je mnohem jednodušší - socansko levičácký alibismus, převést tuto povinnost - na pracující občany !!

4 0
možnosti
RC

Zajimavy (a nesmyslny) byl argument Malacove, ze stat ma vice prostredku pro vymozeni dluhu. NEMA. Ma uplne stejne prostredky, jako veritel - cestu exekuce.

Stat ma zajistit VYMAHATELNOST pohledavek PRO VSECHNY. Cesta, ze zaplatim nektere pohledavky z rozpoctu, aniz bych resil vymahatelnost VSECH, je cesta nespravna.

3 0
možnosti
RC

Mam rodice. Ti berou duchod. Se sourozenci platime duchodove pojisteni VYSSI nez maji nasi rodice duchod. Takze zivim jeste cizi rodice. Mam deti, ktere zivim. Pridavky nemam, danovou slevu ano. Krome techto deti mi byly prideleny dalsi, kterym platim pridavky a ted dalsi, kterym budu platit aliky. Jen by mne zajimalo, zda ty nove deti mi nekdy s necim pomuzou. Asi ne, co? No hlavne ze mam velkou a NEZNAMOU rodinu! Nemohl bych jeste platit nejake mamince vyzivne na matku?

A to nemluve o tom, ze mam premiera, kteremu prispivam na jeho byznys a neni to tim, ze bych kupoval jeho vyrobky. On si proste ty penize vezme z mych dani, aniz by se mne zeptal.

8 0
možnosti
TZ

Další nesmysl a agenda pro čím dál větší stádo státních úředníků. "Stát" systematicky zbavuje čím dál větší počet jedinců odpovědnosti a podle toho to také vypadá, samozřejmě i při volbách. Pravicová politika u nás nemá šanci a strany, které o sobě tvrdí, že ji dělají, jsou směšní kompromisní liberálové. Hnus, jako za komunistů.

3 0
možnosti

K těm "směšným kompromisním liberálům". Pokud naši mocipáni naučili lidi spoléhat na stát, tak je jedinou cestou odnaučit se to postupně. Když do toho hrábnete moc tvrdě, logicky ničeho nedosáhnete, protože 4 roky je krátká doba a příště vás už voliči nezvolí.

0 0
možnosti

P92e84t46r 32Š31e54d18ý

20. 5. 2021 8:59

Maláčová rozhodla, že stát bude suplovat rodičovské povinnosti, ale už neřekla kolik nových úředníků na tuto novou agendu bude muset přijmout a jak moc to všechno zatíží státní rozpočet.

2 0
možnosti
PV

Na duchody pry nebude a my si mame setrit na stari, ale na socialni davky a nahradni alimenty je a bude? Jeste jsem neslysel politika, co by rekl, ze na tohle taky nebude.

2 0
možnosti
MK

Jakmile se v tomto státě má něco dokládat, tak je problém, protože všichni úředníci vědí, co je špatně, ale nikdo neví, jak to má být správně. A nebo možná jsou placeni od toho, aby kopali a stát tak nemusel nic vyplácet.

1 0
možnosti