Diskuze

Poroste zájem o agenturní pracovníky. Práce bude dost, tvrdí personalisté

Pandemie covid-19 tvrdě zasáhla mnohé zaměstnance. Propouštět se v desítkách firem začalo již koncem března a další lidé nejspíš o práci ještě přijdou. Tohoto scénáře se bojí až polovina Čechů. Personalisté propuštěným doporučují hledat práci v logistice, IT či e-commerce. Navíc by měl vzrůst zájem firem o agenturní pracovníky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Samozřejmě problém u agentur je, že nemáte žádnou perspektivu práce a tudíž se hodně špatně plánují nějaké významné životní události jako třeba hypotéka... Já teda zaplat bůh nikdy nemusel být u agentury, ale v mém okolí jsou lidé, kterým agentury způsobili nemalé problémy, takže tomuto typu zaměstnání se vyhejbám, jak to jen jde...

1 0
možnosti
Foto

Jinak ještě, že už tu práci nemusím řešit. Po škole jsem hledala něco v administrativě. To bylo samé Office & Event Management, Office koordinátor, Junior Financial Controller... a pak přijdete na ten pohovor a každý personalista se tváří, jako kdyby snědl to nejchytřejší lejno světa a jakože důležitě se vás ptá na silné a slabé stránky a kde se vidíte za deset let. To bylo něco tak strašnýho, Že jsem měla kolikrát co dělat, abych je neposlala někam. Na to jsem neměla ani náladu, ani nervy, ani povahu.

Rozhodla jsem se, že už nechci být zaměstnancem a změnila jsem i profesi. A když jsem pak já hledala lidi, tak jsem měla požadavek: “milý, aktivní, vyučen v oboru truhlář.” A šmitec. Jaképak rádoby chytré plky okolo.

4 0
možnosti
VT

u nas cez agenturu max ako student. proste na par dni. dlhodobo bezperspektivne riesenie. v Holandsku aj v Rakusku som cez agenturu bol dlhodobo, tam bol vsak pristup uplne odlisny. u nas by som do agentury nesiel...

0 0
možnosti

Hmm, ale pracovníci počítám o agentury zájem nemají...

0 0
možnosti
LH

Ja jsem pracoval rok v Anglii, jako agenturní pracovník, musím říct, že chování agentury bylo na vynikající úrovni - plat standardní, jako neagenturní kolegové, platba včas, vše zdaněné. V ČR jsou pracovní agentury proflakle, ze neplatí daně, odvody a zaměstnance z východní Evropy zrovna dobře neplatí. Pokud by se agenturní práce posunula na úroveň Anglie, jsem pro. Člověk se pak může s agenturou dohodnout, kde se mu líbí, kde ne a postupně se může stát kmenovým pracovníkem, pokud svoji práci dobře zvládá

2 0
možnosti
JS

J87a50n 93S17l59a87n15i41n72a

27. 4. 2020 12:45

Pracovní agentury, které se vždy přiživovaly na nějaké krizi, už slibují nová pracovní místa, za minimální mzdu. A pak že hysterie kolem viru není uměle vytvořená.

0 0
možnosti
PN

P51e29t86r 98N11a95j52d27e67k

27. 4. 2020 12:35

Kdo má v sobě aspoň špetku hrdosti, nenechá na sobě parazitovat tyhle agenturní pasáky. Nechápu že i v době 3% nezaměstnanosti se pořád najdou takoví, co se nechají zaměstnat agenturou.

4 1
možnosti
JS

J57i40ř13í 52S83u69c44h38ý

27. 4. 2020 12:24

Agentury.... nechápu, že tenhle tunel stát ještě podporuje.

5 1
možnosti

práce bol dosť vždy ale pánom podnikateľom sa nechce platiť

3 2
možnosti
JS

J23i90ř74í 22S52u47c33h93ý

27. 4. 2020 12:22

Tak začni podnikat a ukaž svoji štedrost.

2 0
možnosti
VS

To skoro zní že na to aby člověk dělal v IT nebo internetových obchodech není potřeba žádná kvalifikace.

A jeďte zapomněli zmínit práci na poli. Kdo umí anglicky tak může i do zahraničí. No neberte to.

1 0
možnosti