(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Zloděj na bruslích kradl pivní přepravky, komplic mu je podával přes plot

  • 7
Osmnáctiletý muž ukradl několik desítek pivních přepravek ze skladu výrobce piva. Do úkrytu v křovinách u železničního přejezdu je převážel na kolečkových bruslích. Policisté ho odhalili při běžné pochůzce. Mladík po dopadení udal i svého komplice, který mu bedny přes plot podával.

Mladík si získal pozornost policejní hlídky, když v sobotu kolem čtvrté hodiny ráno projížděl na kolečkových bruslích přes křižovatku Pražské třídy a ulice Karolíny Světlé. V rukou držel několik přepravek od piva.   

„Jakmile muž na bruslích spatřil strážníky, nabral na rychlosti a zmizel v křovinách u železniční trati. Strážníci mezitím u plotu areálu společnosti, odkud bruslař vyjížděl, nalezli další pivní přepravky. Okamžitě kontaktovali pracovníka ostrahy areálu a oznámili mu své podezření z krádeže,“ informovala mluvčí českobudějovických policistů Věra Školková. 

V křoví u železničního přejezdu potom strážníci našli ukrytých dalších 28 přepravek. 

„Strážníci se od zaměstnanců společnosti dozvěděli, že zde v noci pracuje několik brigádníků. Jakmile strážníci jednoho z nich spatřili, označili ho jako bruslaře, který převážel pivní přepravky,“ doplnila Školková.

Muž se ještě ani nestihl přezout a kolečkové brusle ležely vedle něj. Ke svému činu se okamžitě přiznal a udal i svého komplice, který mu prázdné přepravky podával přes plot skladu. 

Křižovatka ulice Karolíny Světlé a Pražské třídy.

Křižovatka ulice Karolíny Světlé a Pražské třídy.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz