Tragická nehoda na přejezdu u Čejetic na Strakonicku (29. září 2023) | foto: ZZS Jihočeského kraje

Po střetu s vlakem na Strakonicku zemřel řidič, náraz ho katapultoval z auta

  • 12
Na železničním přejezdu u Čejetic na Strakonicku, který není chráněn závorami, zahynul v pátek odpoledne řidič osobního auta. Narazil do něj vlak. Kvůli tragické nehodě nejezdí vlaky mezi Českými Budějovicemi a Strakonicemi, cestující musejí počítat s náhradní autobusovou dopravou.

Tragická nehoda se stala krátce před 16:00. „Řidič auta byl po nárazu katapultován a následkem toho došlo k selhání životních funkcí,“ uvedla mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová. Na místo jely dvě posádky, byl povolán i vrtulník. Z vlaku se nikdo nezranil.

Svědkové nehody muži poskytovali první pomoc v podobě masáže srdce až do příjezdu záchranářů, kteří na ni navázali s profesionální resuscitační péčí v plném rozsahu trvající desítky minut. „Bohužel i přes naše maximální vynaložené úsilí muž svým mnohačetným zraněním na místě podlehl,“ popsala Fajtlová.

Jde o šestou oběť nehod na jihu Čech v září. V tomto týdnu zahynul u Kvildy na Prachaticku dvaapadesátiletý muž, jenž boural na elektrokole. Od začátku roku v kraji zemřelo na následky zranění při haváriích 38 lidí.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,