ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: David Korda

Při šnorchlování na jihu Čech se topil chlapec, v nemocnici zemřel

  • 57
Na jihu Čech od pátku utonuli dva lidé. V pátek se při šnorchlování utopil nezletilý chlapec na Suchdolsku. Nejprve se ho podařilo oživit, v nemocnici ale zemřel. V sobotu večer se pak stalo koupání v nádrži v obci Hracholusky osudným jedenatřicetiletému muži. Za poslední tři týdny krajští policisté evidují už sedm případů utonutí.

Nešťastný konec měla páteční akce na jedné z pískoven na Suchdolsku, kde se při šnorchlování začal topit nezletilý chlapec. Na břeh ho vytáhl neznámý muž a jedna z přítomných žen ho začala oživovat.

V tom pokračovali hasiči. Na místo pak přijeli záchranáři. Ti pokračovali v resuscitaci a nakonec se podařilo obnovit srdeční činnost a chlapec skončil v krajské nemocnici, kam ho transportoval vrtulník. Zde však nakonec zemřel.

Muž v Hracholuskách přecenil síly

V obci Hracholusky na Prachaticku v sobotu večer utonul jednatřicetiletý muž, který se koupal v tamní nádrži. Když se ho podařilo vytáhnout z vody, už nejevil známky života. 

„V neštěstí pravděpodobně sehrály svou roli alkohol a přeceňování sil,“ uvedl jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura. „K zjištění dalších okolností byla nařízena zdravotní pitva,“ dodal. 

Muž se podle policie před 19:00 pohyboval kolem nádrže v obci Hracholusky a pak se s kamarádem rozhodl, že se vykoupe. Potopil se. Kamarád si na něj vzpomněl po několika minutách a začal ho ve vodě hledat. Když se mu to povedlo, muž už nejevil známky života. Oživit se ho nepodařilo ani přivolaným záchranářům.

,