Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: AP

Ukradené bonbony zloději zhořkly, může kvůli nim jít na dva roky za mříže

  • 16
Nejspíš neukojitelná chuť na sladké stojí za kuriózním vloupáním do obchodu na jihu Čech. Zloděj v Milevsku na Písecku totiž ukradl a vzápětí snědl jen jediný pytlík bonbonů. I tak nejspíš skončí ve vězení.

"Pětadvacetiletý muž v sobotu nad ránem rozbil výlohu jedné z prodejen v Milevsku a vnikl do obchodu. Zde si vybral pytlík bonbónů a ty hned snědl. Rozbitou výlohou pak prodejnu opustil," přiblížil nezvyklé vloupání policejní mluvčí Jiří Matzner.

Mlsoun se ale ze spolykaných sladkostí příliš dlouho neradoval. Vzápětí ho totiž chytila policejní hlídka. A protože mladík při "nakupování" způsobil na výloze škodu dvacet tisíc korun, čeká ho soud.

Muž se dopustil trestného činu krádeže a poškozování cizí věci. Milevští policisté celý případ řeší formou zkráceného přípravného řízení a tak pachatel stane do dvou týdnů před soudem, odhaduje Matzner. Za krádež muži hrozí až dvouleté vězení.

Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit