Řidič dodávky srazil v centru Netolic ženu, která na místě zemřela. | foto: Policie ČR

Dodávka srazila v Netolicích chodkyni, žena podlehla vážným zraněním

  • 1
Tragická nehoda se stala dopoledne v Netolicích na Prachaticku. Řidič dodávky srazil v centru města starší ženu, která na místě podlehla mnohačetným zraněním. Stala se tak letos už 62. obětí na jihočeských silnicích. Případ vyšetřují kriminalisté.

Přesné příčiny nehody, která se stala před desátou hodinou, policisté vyšetřují a zatím proto nesdělili další podrobnosti.

Podle svědků a informací dalších obyvatel jel řidič s dodávkou do Václavské ulice u náměstí, kde srazil místní seniorku.

„Na místě zasahovaly dvě posádky zdravotnické záchranné služby, nicméně žena utrpěla těžká, mnohačetná poranění, kterým podlehla,“ informovala mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková.

„Policisté provedli dechovou zkoušku u řidiče, která byla negativní,“ doplnila mluvčí prachatické policie Martina Joklová.

Podle některých svědků nebyla dodávka řádně zabezpečená, z posuvných dveří vystupovala plošina, která údajně ženu srazila. Tuto informaci však policie odmítla komentovat.

Od začátku roku zemřelo na jihočeských silnicích už 62 lidí, poslední tragická nehoda se stala v pondělí ráno u Bechyně.

Řidič, který nezvládl průjezd zatáčkou, tam srazil třiačtyřicetiletou ženu jdoucí po chodníku. V nemocnici žena podlehla vážnému zranění.

Tragická nehoda se stala v Netolicích na Prachaticku.

Tragická nehoda se stala v Netolicích na Prachaticku.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz