Čtyřiačtyřicetiletý sidecarcrossař Pavel Liška (27. ledna 2022) | foto: Archiv přátel Pavla Lišky

Na Strakonicku hledají 44letého muže. Policie žádá o pomoc svědky

  • 6
Lidé na Strakonicku hledají čtyřiačtyřicetiletého sidecarcrossaře Pavla Lišku, který ve středu záhadně zmizel. Mladý muž, který jezdí i závody mistrovství republiky, odjel hodinu před obědem z práce v Horažďovicích na Klatovsku směrem na Strakonice. Po cestě se ale on i jeho automobil bez jediné stopy ztratil.

„Odjel směrem na Strakonice a po pár kilometrech v obci Katovice byl zachycen poslední signál jeho mobilního telefonu. Zároveň hledáme i jeho automobil, modrou Škodu Fabia první generace poznávací značky 3P0 4941,“ vypráví kamarádka pohřešovaného muže.

Pavel Liška podle přátel neměl nejmenší důvod zmizet. Na odpoledne měl domluvenou schůzku s kamarádem z motokrosu, na kterou ale nedorazil. „Neměl žádné problémy, nic nenasvědčuje tomu, že by chtěl zmizet, odjet či se někde skrývat,“ doplňuje jeho kamarádka.

Pohřešovaný Pavel Liška je 176 centimetrů vysoký, má střední postavu, černé rovné vlasy a černé středně husté vousy. Jeho přátelé, kteří po něm nyní na Strakonicku pátrají, prosí i řidiče, kteří projížděli ve středu kolem poledne po silnici z Horažďovic směrem na Strakonice a mají v automobilu palubní kamery, aby jejich záznamy předaly policii. 

Ta po muži vyhlásila pátrání. Každý, kdo by měl informace k pohybu pohřešovaného či jeho automobilu, se může obrátit na policejní linku 158.