Radar při měření ukázal rychlost 217 kilometrů za hodinu.

Radar při měření ukázal rychlost 217 kilometrů za hodinu. | foto: Policie ČR

Na devadesátce naměřil radar nezodpovědnému řidiči rychlost 217 km/h

  • 177
V závodní dráhu proměnil třicetiletý řidič silnici mezi jihočeskými obcemi Řípec a Doňov. V úseku, kde je nejvyšší povolená rychlost 90 kilometrů za hodinu, ukázal radar hodnotu 217 kilometrů za hodinu. Kromě pokuty mu hrozí zákaz řízení až na jeden rok.

Policejní hlídka řidiče zastavovala ve středu odpoledne. Před 17. hodinou prováděla běžnou dopravní kontrolu na silnici I/23 mezi obcemi Řípec a Doňov na hranici Táborska a Jindřichohradecka.

„V té době kolem nich vyšší rychlostí projel třicetiletý řidič osobního vozidla tovární značky Mercedes Benz. V místě, kde je nejvyšší povolená rychlost v jízdě 90 kilometrů za hodinu, ji překročil o několik desítek kilometrů. Radar v policejním vozidle naměřil rychlost na 217 kilometrů za hodinu,“ sdělil policejní mluvčí Milan Bajcura.

Hlídka za řidičem vyrazila a ten okamžitě reagoval na světelnou výzvu. Úsek, kde projížděl vysokou rychlostí, je poměrně rovný, a tak některé k rychlé jízdě svádí. Nebezpečí tady ale hrozí mimo jiné proto, že silnici často překračuje zvěř.

„Řidiči si neuvědomují, že když mají na nějakou vzdálenost zastavit, tak to nefunguje jako při závodech Formule 1 nebo počítačových hrách. V takhle vysoké rychlosti mají omezený výhled i reakce na nepředvídatelné situace,“ upozornil mluvčí.

Nezodpovědnému muži teď hrozí zákaz řízení na šest až 12 měsíců a pokuta do 10 tisíc korun.