Řidič dostal na zasněžené silnici ve Vyšném smyk a vyjel ze silnice. Chodec ho...

Řidič dostal na zasněžené silnici ve Vyšném smyk a vyjel ze silnice. Chodec ho našel mimo auto už bez známek života. | foto: Policie ČR

Auto skončilo po smyku ve strouze, chodec našel řidiče mimo vůz už mrtvého

  • 1
Tragickou nehodu vyšetřují od úterního odpoledne českokrumlovští policisté. Pětašedesátiletý řidič na zasněžené vozovce dostal smyk a vyjel mimo vozovku. Z auta otevřenými dveřmi vypadl a náhodný chodec ho objevil již bez známek života. Na jihočeských silnicích zemřeli od začátku roku již tři lidé.

Nehoda se stala na okraji Českého Krumlova v části Vyšný na zasněžené místní komunikaci. Pětašedesátiletý řidič osobního vozidla Renault Scenic tam dostal smyk a narazil zadní částí vozu do stromu.

„Zřejmě chtěl pokračoval v jízdě, ale jak přidal plyn, auto sjelo ze silnice a přední částí skončilo ve strouze a narazilo do stromů,“ doplnil jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Mrtvého řidiče, který ležel vedle auta, našel později náhodný chodec. K nehodě došlo na málo frekventované silnici. „Policisté stále prověřují přesné příčiny tragické události,“ konstatoval Bajcura.

Za devět dní roku 2024 zemřeli na jihočeských silnicích už tři lidé. Již v noci 1. ledna vyjížděli záchranáři a policisté na silnici v katastru obce Branice na Písecku. Řidič (ročník 1964) se snažil vyjet s malým čelním nakladačem ze silnice na pole.

Stroj se převrátil na levý bok a přimáčkl muže na vozovku. Ten utrpěl velmi těžká zranění neslučitelná se životem. „Řidič nebyl připoutaný a navíc z manipulátoru byly vymontovány levé boční dveře,“ upřesnil Bajcura a dodal, že muž byl velmi opilý.

Druhá tragická nehoda se stala v sobotu u Boršova nad Vltavou na Budějovicku. Řidička (ročník 1966) jela v osobním voze značky Audi ve směru od Kamenného Újezdu na České Budějovice a z dosud nezjištěných příčin přejela do protisměru, kde se čelně střetla s vozidlem značky Mercedes, které řídil o tři roky starší muž.

Oba jeli ve vozidlech sami. Řidička následkům zranění z nehody podlehla. Řidiče převezli záchranáři se středně těžkými zraněními do budějovické nemocnice.

24. září 2021