Opilý řidič jel rovně na kruhovém objezdu v Českých Budějovicích. | foto: Policie ČR

Opilec dojel doprostřed kruhového objezdu a básnil o kamarádovi

  • 4
Opilý řidič se zákazem řízení se v sobotu vydal do ulic Českých Budějovic. Svou cestu skončil na zeleném ostrůvku uprostřed kruhového objezdu. Strážníkům tvrdil, že řídil jeho kamarád, kterým od nehody utekl. Pak nadýchal téměř dvě promile.

Když strážníci projížděli v sobotu v půl desáté večer křižovatkou ulic Strakonická a Husova, uviděli uprostřed kruhového objezdu havarovanou Škodu Fabii. Její řidič s autem překonal obrubník a skončil na trávě.

U vozidla se pohyboval muž, kterého strážníci vyzvali k podání vysvětlení. 

„Snažil se je přesvědčit o tom, že vozidlo řídil jeho kamarád. Když řidič údajně nezvládl řízení a zjistil, že s vozidlem bez cizí pomoci neodjede, ponechal na místě auto i svého spolujezdce a z místa utekl,“ popsala mluvčí strážníků Věra Školková.

Dvaatřicetiletý muž však nakonec přiznal, že si historku o útěku řidiče vymyslel. Měl k tomu totiž dobrý důvod.

Strážníci vzápětí zjistili, že má zákaz řízení motorových vozidel. Orientační dechová zkouška na alkohol u něj navíc ukázala 1,88 a 1,94 promile alkoholu.

„Strážníci případ předali přivolaným policistům. Muže čeká obvinění z ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí,“ doplnila mluvčí.

Nehoda se stala na novém kruhovém objezdu, odkud míří spojka na sídliště Máj.

Nehoda se stala na novém kruhovém objezdu, odkud míří spojka na sídliště Máj.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz