ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Monika Tomášková, MF DNES

Policisté dopadli opilého řidiče, který utekl od auta. Prozvonili ho na mobil

  • 9
Zvonění mobilního telefonu pomohlo policistům vypátrat řidiče, který před nimi nejdřív ujížděl a pak se schoval v lese do křoví. Výsledek testu na alkohol ukázal, proč nechtěl zastavit: nadýchal skoro dvě promile.

Offroadovou jízdu zažili policisté u Trhových Svinů na Českobudějovicku. Minulou středu po 23. hodině chtěli na silnici mezi obcemi Olešnice a Petříkov zastavit a zkontrolovat padesátiletého řidiče v osobním voze Ford Ranger.

„Použili výstražné a zvukové zařízení, na což však muž nereagoval a jel dále na Petříkov. Poté sjel se svým terénním vozem na lesní cestu, ale po několika desítkách metrů uvízl. Z auta vyskočil a schoval se v blízkém křoví,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Policisté ale věděli, o koho se jedná, a znali číslo jeho mobilu. Když na něj zavolali, zvonění se ozvalo pár metrů od nich. Na jejich výzvu, aby upustil svůj úkryt, muž okamžitě reagoval.

Proč někteří řidiči ujíždějí? Chtějí si zazávodit, říká policista

Následná dechová zkouška na alkohol ukázala přes 1,8 promile. Muž s naměřenými hodnotami souhlasil, a tak mu policisté zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz.

„Ve středu se dostavil na policejní oddělení, kde si převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Do dvou týdnů si vyslechne trest před soudcem okresního soudu,“ doplnil Bajcura.