Z nebezpečně vypadající nehody vyvázl opilý řidič jen s lehkým zraněním.

Z nebezpečně vypadající nehody vyvázl opilý řidič jen s lehkým zraněním. | foto: Policie ČR

Opilý řidič opřel převrácené auto o dům, nadýchal skoro dvě promile

  • 3
Jen s lehkým zraněním vyvázl řidič, který havaroval v neděli v noci na Českokrumlovsku. Po nezvládnutí zatáčky projel příkopem a auto nakonec skončilo opřené o zeď domu. Muž nadýchal 1,9 promile.

Nehoda se stala v neděli v jednu hodinu v noci na silnici II/154 mezi obcemi Hradiště a Benešov nad Černou.

„Jednačtyřicetiletý řidič v osobním autě značky Ford tam pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu komunikace. V mírné levotočivé zatáčce dostal smyk a vjel do protisměru. V příkopu se vůz převrátil na střechu a zadní částí narazil do domu,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Při nehodě se řidič lehce zranil, záchranáři mu poskytli lékařskou pomoc. Policisté při dechové zkoušce zjistili, že je muž pod vlivem alkoholem. Výsledek měření vykázal více než 1,9 promile. Po pár minutách to opakovaný test potvrdil.

„Řidiči byl zadržen řidičský průkaz a policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnil Bajcura.

Nehoda se stala na silnici spojující Kaplicí a Benešov nad Černou.

Nehoda se stala na silnici spojující Kaplicí a Benešov nad Černou.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz