Řidič u Netřebic vyjel ze silnice a narazil do stromu. Na místě zemřel.

Řidič u Netřebic vyjel ze silnice a narazil do stromu. Na místě zemřel. | foto: Policie ČR

Senior na Krumlovsku narazil s autem do stromu a na místě zemřel

  • 1
Dvě vážné nehody, při nichž řidiči narazili s autem do stromu, vyšetřují od víkendu policisté na jihu Čech. Při sobotním střetu v Jindřichově Hradci se zranili dva lidé, při nedělním na Krumlovsku zemřel starší řidič.

Tragická nehoda na Krumlovsku se stala v neděli kolem půl páté ráno na zasněžené silnici I. třídy číslo 3 za obcí Kaplice ve směru na Netřebice.

„Řidič subaru (ročník 1951) z neznámých příčin vyjel mimo silnici a s vozidlem narazil do stromu. V automobilu cestoval sám,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová upřesnila, že muž podlehl na místě zraněním a lékař mohl už jen konstatovat smrt.

Hasiči pak vyprostili tělo ze zcela zničeného auta. Silnice byla zcela uzavřena.

„Přibližně v sedm hodin ráno byl vůz naložený na automobil odtahové služby a komunikace byla znovu zprůjezdněna,“ upřesnila mluvčí hasičů Vendula Matějů a dodala, že u nehody zasahovali  profesionální hasiči ze stanice Kaplice a dobrovolná jednotka z Velešína.

Zraněné transportovali do budějovické nemocnice

Podobná nehoda se stala o den dříve na silnici II. třídy v obci Radouňka, která spadá pod Jindřichův Hradec. Před půl pátou odpoledne tam vůz značky Peugeot vyjel ze silnice a narazil do stromu.

„V autě zůstal zaklíněný jak řidič, tak jeho spolujezdec. Hasiči okamžitě začali s vyprošťováním. Přibližně po 15 minutách se jim to podařilo a osoby transportovali ke dvěma sanitkám,“ popsala mluvčí Matějů.

Dodala, že hasiči zároveň provedli u peugeotu protipožární opatření a kontrolu úniku provozních kapalin.

„Oba měli středně těžká poranění v oblasti hlavy, hrudníku a dolních končetin. Záchranáři je transportovali do traumacentra českobudějovické nemocnice,“ přiblížila mluvčí Fajtlová.

Nehody dál vyšetřují dopravní policisté.