Motorkář kličkoval mezi auty rychlostí 300 km/hod, video dal na internet

  • 162
Hazard se životy desítek lidí předvedl řidič motocyklu, který se po silnicích u Českého Krumlova proháněl rychlostí téměř 300 kilometrů za hodinu. Svou riskantní jízdu si natočil a videozáznam umístil na sociální sítě, kde si ho všimla policie. Nyní po řidiči pátrá.

Na záběrech umístěných na sociálních sítích se motocyklista na stroji Honda CBR1000RR-R prohání mezi obcemi Kájov a Černá v Pošumaví.

Při jízdě se dopouští mnoha dopravních přestupků a jeho tachometr v jednu chvíli ukazuje dokonce 299 kilometrů v hodině.

„Na videu je patrné, že nebezpečně předjížděl v místech, kde je to zakázané a navíc také soustavně porušoval nejvyšší povolenou rychlost. Například obcí Černá v Pošumaví se místy řítil rychlostí přesahující sto dvacet kilometrů v hodině,“ popsal záběry policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Podle policistů řidič motorky hazardoval nejen se životem svým, ale i se životy ostatních účastníků silničního provozu.

Dopravní policisté z Českého Krumlova žádají případné svědky této nebezpečné jízdy, především pak řidiče, jež motocyklista předjížděl, aby svá svědectví, případně záznamy z palubních kamer poskytli buď přímo jim, nebo aby se obrátili na linku 158.