Diskuze

Rekreanti vysávají rozpočty menších obcí, stěžují si starostové

Chataři jihočeským obcím odvádějí méně peněz než místní, často ale využívají stejné služby. Problém se týká odpadů a silnic.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J18a37n 88K51r48á70l

15. 10. 2021 19:34

Kvůli 3 měsícům, kdy jsme na chalupě platíme poplatek za popelnici stejný,jako kdybychom ji potřebovali stále, tudíž my platíme za odvoz,i když 9 měsíců popeláři k nám vůbec nemusejí zajizdet. Kdyby ve vesnicích bydleli jen místní, byly by většinou pusté.

0 0
možnosti

Zapomněl jsi na jeden rozdíl. Ty platíš jako chalupář poplatek jen za jednoho člověka, bez ohledu na to, že Vás tam bude třeba 5.

Trvale žijicí platí za každého člověka, ne za č.p. jako ty.

0 0
možnosti
Foto

Ještě musím reagovat na rozbité komunikace. Už jste někdy viděli, aby chataři se svými auty rozbíjeli asfaltovou silnici? Přijeďte se podívat právě do Dobronic v tuto dobu jak se z lesa stahuje dřevo na těžkých valnících traktory, které projíždějí celou obcí a hned vám dojde od čeho jsou komunikace v tak žalostném stavu.

0 0
možnosti
Foto

Opravdu miluji taková alibistická tvrzení radních právě ve zmiňované obci. Měl se autor článku nejprve zeptat jakou formou je zajištěný svoz odpadu, neboť právě v této lokalitě je centrem svozu jeden velkoobjemový kontejner, do něhož se naučili svážet všichni lidé ze vzdáleného okolí, jako by to byl sběrný dvůr a nedostatek v zajištění této objemové nádrže pak obec rozprostřela mezi chalupáře, aby oni platili za zvýšený objem odpadu. Obdobně tak se určitě autor článku neseznámil s rozpočtem obce, protože by teprve konkrétně mohl tvrdit kam prostředky a jak hospodárně odtékají.

0 0
možnosti
VK

ten starosta je fakt hlava, to samé mohou říkat obyvatelé měst o vesničanech využívajících luxusu města ve formě škol, školek, zábavy, HMD za pár šupů a další infrastruktury

3 1
možnosti
DS

A co kdyby majitelé rekreačních chat začali držkovat, že za rekreační objekty se platí vyšší daně z nemovitostí než za rodinné domy? Já myslím, že pan starosta by měl být spíš rád, že tam ty rekreanty má.

4 2
možnosti
JK

K nemovitosti, kde nemá nikdo trvalý pobyt, nemusí obec v zimě vyhrnovat sníh!

7 0
možnosti
RV

Jenže ono jde o to, že ve většině obcí jsou ty nemovistosti trvale obydlené a neobydlené vedle sebe, takže se musí kvoli místním prohrnout ta silnice stejně.

0 0
možnosti
JN

J17a31n 91N41o50v64ý

13. 10. 2021 9:25

Heh, tak na chalupě máme přesně opačný problém - rekreanti dotují místní. A za své peníze nemají nic, jejich potřeby jsou na posledním místě, protože nemají v komunálních volbách žádný hlas. Čili naprostá klasika je, že místní mají tu nejmenší (a nejlevnější) popelnici s odvozem 1x za 14 dní. Co se jim nevejde, tak hází do kontejneru pro rekreanty, který tak přetéká i v zimě, když na chalupách a chatách nikdo není. Samozřejmostí je zcela nulová investice radnice do komunikací k rekreačním objektům. Možná v pár vesnicích, typu té v článku, to může být opačně, ale jinak je naprostý standard, že rekreanti jsou pouze obecní dojná kráva, bez nároku na cokoliv.

3 1
možnosti
RV

Tak, já platím na vesnici, kde mám chalupu (ač jde o objekt k trvalému bydlení, nikdo tam není hlášen, neb kvůli nedostatku práce bylo nutno se přestěhovat) za odvoz odpadu 868 Kč ročně, zatímco místní mají podle obecní vyhlášky úlevu 468 Kč, tedy platí 400 Kč, a děti do dvou let (fakticky největší producenti směsného odpadu - jednorázové pleny....) a trvale hlášení senioři jsou zcela osvobozeni. Trvale obydlená je v současnosti jen cca 1/3 domů s číslem popisným. Velmi podobně to je nastavené také u stočného...

1 0
možnosti
PD

P36e39t76r 53D40r91a70p41a50l

13. 10. 2021 9:24

tak druhý pohled. máme na vesnici starý barák jako rekreční objekt. platíme roční poplatek jako za jednu osobu. dohromady se tam zdržujeme max 60 dní v roce. nemáme popelnici a protože v obci nejsou veřejné kontejnery na směsný odpad, tak ten odvážíme domů, co jde zkompostovat se zkompostuje těch pár petek co v obci vyhodíme je zanedbatelná položka. A pak, kdo na koho doplácí?

3 3
možnosti
MM

Pořádně jste to nečetl..

0 0
možnosti
KJ

Malé obce by měly být rádi, že je tam mají, protože dávají místním. Obchod a různí řemeslníci.

4 5
možnosti
VN

Pokud tam ten obchod mají.

1 0
možnosti
RO

R90o57m16a84n 43O80l65á92c41h

13. 10. 2021 9:14

Popelnici není potřeba mít vůbec ;-D Ostatně ani v Praze popelnice prakticky nepoužívám, ale tam z úplně jiného důvodu: musel bych udělat deset kroků navíc a odemknout jedny dveře...

1 3
možnosti
ZW

Jednodušší je to házet z okna, máte recht.

2 0
možnosti