(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Michal Šula, MAFRA

Po pár pivech mladík touží řídit traktor. Už dvakrát ho chytila policie

  • 3
Mladý muž z Jindřichohradecka ve stavu lehké opilosti vášnivě rád řídí traktor, jenže kvůli této své zálibě půjde soud. Už podruhé si totiž „vypůjčil“ traktor z areálu, kde chovají kachny, a projížděl se v něm, přestože má zákaz řízení.

Podle informací MF DNES si dvaadvacetiletý mladík dal v úterý několik piv a potom dostal chuť projet se traktorem. Kolem desáté hodiny večer proto vyrazil do neoploceného areálu kachní farmy.

Bez větších potíží se zmocnil neuzamčeného Zetoru, v hodnotě minimálně 150 tisíc korun. „S traktorem, v úmyslu přechodně jej užívat, jel přes obec Dolní Žďár, dále do obce Políkno a směrem na Jindřichův Hradec, kde mu ve vzdálenosti 200 metrů od odbočky do obce Buk kolem 23. hodiny došla nafta,“ upřesnila jindřichohradecká policejní mluvčí Hana Millerová.

Traktor odstavil a odešel

Traktor s prázdnou nádrží mladík odstavil a odešel. „Jindřichohradečtí policisté však na základě osobní a místní znalosti brzy věděli, kdo je podezřelý. Muž se dopustil stejného skutku i v loňském roce,“ sdělila dále Millerová. 

Lustrací muži zákona zjistili, že mladík řídil traktor i přes to, že to měl zakázané rozhodnutím Okresního soudu v Jindřichově Hradci.

Nyní je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z neoprávněného užívání cizí věci a do dvou týdnů o jeho trestu rozhodne soud. Mladíkovi hrozí přinejmenším prodloužení zákazu řízení.