Kvůli čelnímu střetu dvou dodávek je neprůjezdná silnice I/4 nedaleko hraničního přechodu Strážný na Prachaticku. Řidiči se musí jednomu z hlavních tahů na Německo vyhnout. (28. listopadu 2020) | foto: Policie ČR

Hlavní tah na Německo je neprůjezdný. Silnici uzavřela nehoda dvou dodávek

  • 4
Kvůli čelnímu střetu dvou dodávek je neprůjezdná silnice I/4 nedaleko hraničního přechodu Strážný na Prachaticku. Řidiči se musí jednomu z hlavních tahů na Německo vyhnout.

Nehoda se stala před půl sedmou večer zhruba sedm kilometrů od hranic s Německem. „K události došlo mezi obcemi Řasnice a Hliniště. Podle prvních informací se tam čelně srazily dvě dodávky,“ sdělil policejní mluvčí Milan Bajcura.

Na místě zasahují policisté, hasiči i záchranáři. Jeden z řidičů je ve vážném stavu. „Průjezd tímto místem je zcela uzavřen a není možné vytvořit objízdnou trasu,“ informoval Bajcura.

„Řidič osobního vozidla značky Opel jel ve směru na Německo, nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vyjel do protisměru. Následně narazil do protijedoucího vozu značky Mercedes,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

„U řidiče automobilu Opel máme podezření na přítomnost návykové láky, takže dojde na odběr biologického materiálu,“ přidal Bajcura.

Silnice bude neprůjezdná zhruba do 22:15 hodin.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz