Nová cyklostezka vede podél železnice. | foto: Lenka Horejsková, vedoucí Infocentra Veselí nad Lužnicí

U železnice ve Veselí otevřeli cyklostezku, je nasvícená pro jízdu za tmy

  • 3
Obyvatelé z Veselí nad Lužnicí, ale samozřejmě třeba i turisté mohou nově využívat cyklostezku, která vede od železniční zastávky směrem na Horusice. Úsek je dlouhý 1,1 kilometru a je první částí ze sítě stezek, jež vedení města na Táborsku naplánovalo.

Místo je vhodné i pro bruslaře a chodce. Kolem nechybí lavičky, přístřešek, odpadkové koše a také osvětlení s úsporným režimem.

„Tím ušetříme energii, přitom je stezka použitelná i pro občany, kteří se vrací domů v noci,“ uvedl starosta Veselí Vít Rada. Podél trasy jsou také vysazené stromy.

Vše se podařilo vybudovat za 11 milionů korun, navíc by město mělo v nejbližších dnech ještě získat evropskou dotaci 8,5 milionu.

Na další plánovanou část cyklostezky na bývalém železničním náspu už má radnice vydané stavební povolení. Ta zajistí pohodlné svezení pro cyklisty až k nádraží ve Veselí nad Lužnicí.

Cílem projektu je propojit v budoucnu tato místa dál přes Horusice až do vzdálenějších obcí Bošilec a Dynín.

Na jihu Čech je ve čtvrtek ještě jedna zajímavá událost v této oblasti. Kolaudují totiž cyklostezku která spojí Boršov s Českými Budějovicemi. Trasa měří přes čtyři kilometry a doplní ji informační tabule, odpočinková místa a alej.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz