Cizince pravděpodobně přejel karavan, který chtěl otočit, aby mohl vyjet od stavby D3. | foto: Policie ČR

Seniora zabil vlastní karavan. Chtěl ho otočit, když zajel k rozestavěné D3

  • 8
Sedmdesátiletý cizinec zemřel, když chtěl otočit obytný přívěs, se kterým přes dopravní omezení dojel až ke stavbě dálnice D3 na Českokrumlovsku. Uvolněný karavan ho přejel.

Druhou tragickou dopravní nehodu od začátku září vyšetřují českokrumlovští dopravní policisté ve spolupráci s kriminalisty. Stala se v pátek na silnici III/1575 mezi obcí Střítež a osadou Kaplice–nádraží.

„Po příjezdu na místo a následným šetřením policisté zjistili, že před půl dvanáctou dopoledne jel po zmíněné silnici sedmdesátiletý cizinec s osobním vozidlem Renault Scenic s obytným přívěsem. Po projetí několika dopravních upozornění se dostal do míst, kde pokračuje výstavba dálnice D3,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Dál už nemohl pokračovat v jízdě, a proto se chtěl otočit. To se mu však nepovedlo, protože došlo ke vzpříčení osobního auta a karavanu.

Muž se zřejmě pokusil vlastní silou karavan odpojit a otočit. „Z dosud neupřesněných příčin ho pravděpodobně karavan přejel. Senior utrpěl velmi těžká zranění neslučitelná se životem,“ doplnil mluvčí.

„Záchranáři našli seniora zaklíněného pod karavanem již bez známek života. Utrpěl zranění neslučitelná se životem a zasahující lékař tak mohl pouze konstatovat jeho smrt,“ upřesnila mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz