U nehody mezi Českým Krumlovem a Českými Budějovicemi zemřeli tři lidé. (24....

U nehody mezi Českým Krumlovem a Českými Budějovicemi zemřeli tři lidé. (24. srpna 2022) | foto: Policie ČR

Při srážce aut na Českokrumlovsku zemřeli tři lidé, další člověk je zraněný

  • 24
Tragická nehoda u odbočky na Dolní Třebonín na Českokrumlovsku si vyžádala tři lidské životy. Další člověk se těžce zranil, na místě zasahoval vrtulník. Silnice I/39 byla několik hodin neprůjezdná.

Nehoda se stala okolo 19:00 na silnici mezi Českými Budějovicemi a Českým Krumlovem. Srazila se tam dvě auta.

„Na místě aktuálně zasahuje vrtulník zdravotnické záchranné služby a tři pozemní posádky zdravotnické záchranné služby. Jde o tragickou dopravní nehodu,“ sdělila redakci iDNES.cz mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková.

Mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů doplnila, že v době příjezdu hasičů byl jeden člověk mimo auto. Další tři lidé byli zaklínění v havarovaných autech. Jeden ve Škodě Fabia a dva ve Škodě Octavia.

Lidé, kteří zůstali zaklínění v autech, nehodu nepřežili. Čtvrtého zraněného transportoval vrtulník v kritickém stavu do českobudějovické nemocnice. Utrpěl mnohačetná poranění.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Provoz na silnici se podařilo obnovit ještě před půlnocí.

Naposledy zemřeli tři lidé při nehodě na jihu Čech v říjnu 2020. Při havárii auta u Nových Hradů na Českobudějovicku tehdy zahynuli tři mladí muži. S autem narazili do dvou stromů, náraz vozidlo rozlomil. Dva zemřeli bezprostředně při nehodě, třetí později i přes snahu záchranářů jej resuscitovat.

, ,