ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Nakažení jsou pracovníci pošty v Krumlově. Může to zpozdit dodání balíků

  • 8
Koronavirus může zkomplikovat doručování zásilek v Českém Krumlově. Nákaza nemocí COVID-19 se prokázala u několika pracovníků tamní hlavní pošty. Omezená je otevírací doba. Budova je dezinfikovaná a provoz zajišťují zaměstnanci, kteří s nakaženými nepřišli do styku.

„Nákaza se prokázala na hlavní poště na Latráně,“ řekla mluvčí českokrumlovské radnice Petra Nestávalová.

V karanténě je 20 zaměstnanců pošty, žádné příznaky nemoci se u nich podle mluvčího České pošty Matyáše Vitíka zatím nepozorovaly.

U dodejny je v karanténě 14 zaměstnanců, což může zpozdit doručování balíků. To teď zajišťuje pět motorizovaných doručovatelů a tři doručovatelé balíků.

„Doručování je v dané lokalitě zajištěno, nicméně vzhledem k velkému počtu zaměstnanců, kteří mají nařízenou karanténu, může dojít k omezení při doručování balíků,“ uvedl Vitík.

Omezená je na hlavní poště otevírací doba, lidé tam mohou chodit od 8 do 11 a od 13 do 16 hodin. Provoz zajišťuje šest pracovnic, obsazené jsou čtyři přepážky ze šesti.

Česká pošta dělá nyní nábor mezi dobrovolníky a zájemci o práci doručovatele. „V následujících dnech budeme některé balíkové zásilky doručovat, ale vzhledem k nedostatku zaměstnanců umístěných v karanténě se může stát, že adresátům budou jejich balíkové zásilky uloženy na pobočce pošty. O této skutečnosti budou informováni SMS zprávou, e-mailem či oznámením ve schránce,“ uvedl Vitík.

V Českém Krumlově se nákaza nemocí COVID-19 potvrdila i u sociální služby SOVY. V místní nemocnici ordinoval lékař, který měl později pozitivní test na koronavirus. Do karantény proto musel i další lékař a sedm členů zdravotního personálu.

,