Budějovická Budvar aréna bývá na hokejové zápasy Motoru často plná. | foto: Marek Podhora, MAFRA

Budvar aréně zůstane i dál stejný název. Pivovar platí dva miliony ročně

  • 1
I během nadcházející sezony se bude domov hokejistů českobudějovického Motoru jmenovat Budvar aréna. Město a Budějovický Budvar se domluvily na prodloužení smlouvy o názvu zimního stadionu.

Obě strany to už potvrdily svými podpisy. „Smlouva platí do 31. května 2021 a roční plnění zůstává, tedy dva miliony korun,“ řekl náměstek primátora Ivo Moravec (OPB).

Mluvčí Budějovického Budvaru Petr Samec potvrdil, že je pivovar s výsledkem dohody spokojený.

„Změnila se pouze doba platnosti smlouvy a navíc vznikla jakási pojistka pro případ, že hokejový klub postoupí do vyšší soutěže, nebo naopak sestoupí. V takovém případě může kterákoliv strana smlouvu vypovědět. Ostatní podmínky smlouvy zůstávají stejné,“ přiblížil.

Mluvčí zároveň potvrdil, že chce podnik i nadále pokračovat v podpoře českobudějovického hokeje, která trvá od roku 1993.

„S hokejovým klubem byla uzavřena smlouva do 30. dubna 2020. Podmínky se prakticky nezměnily a výše naší podpory pro nadcházející sezonu zůstává stejná,“ doplnil Petr Samec.

V minulosti si radnice nechala prostřednictvím své správy sportovních zařízení udělat průzkum, kolik se za názvy podobných arén platí v dalších městech ve zbytku republiky. Vyšlo z toho, že se sumy pohybují od jednoho do pěti milionů korun.