Parní trouba je ideální pro přípravu ryb, ale vyjma těstovin zde připravíte...

Parní trouba je ideální pro přípravu ryb, ale vyjma těstovin zde připravíte takřka vše, nahradí i mikrovlnnou troubu. | foto: AEG

Nejlepší jídla z vaší trouby: pošlete recept a vyhrajte parní troubu

  • 17
Co Čech, to kuchař. Takový pocit získá asi každý, kdo zavítá do diskusí pod články s tématem vaření. Domácí kulinářské vášni jsme propadli z mnoha důvodů. Jedním z nich jsou i stále chytřejší spotřebiče, které dovolují vyrovnat se profesionálním kuchařům.

Umět vařit je prostě sexy. Domácí večeře připravená partnerem či partnerkou je mnohem atraktivnější než pozvání do restaurace. Z ohlasů čtenářů iDNES.cz je jasně čitelné, že mnozí vaří rádi. A dobře. Proč se tedy nepochlubit a ještě vyhrát některou ze zajímavých cen?

Stačí poslat fotografie z průběhu přípravy a samozřejmě výsledného pokrmu připraveného v troubě. Pozor, významnou složkou hodnocení bude celkový dojem neboli to, čemu se v gastronomii říká food styling, věnujte proto pozornost i nádobí a dalším doplňkům, které použijete u závěrečné fotografie.

Parní trouba AEG BS731440NM nabízí i řadu pečicích programů.

Do e-mailu zašlete samozřejmě i recept s uvedením množství použitých ingrediencí a popis přípravy včetně typu trouby, programů a teplot, jež jste použili. A přidejte i pár vět o tom, kdo vás k vaření přivedl a vaše zkušenosti s vařením a pečením v troubě.

Soutěž O nejzajímavější pokrm z vaší trouby bude mít hned deset výherců. Odborná porota v čele s šéfkuchařem Antonínem Bradáčem vybere deset finalistů a z nich pak čtenáři zvolí vítěze.

Ten nejlepší získá opravdu atraktivní kousek do své kuchyně, vestavnou parní troubu AEG BS731440NM s vnitřním objemem 73 l za více než 35 tisíc korun, kde lze připravit pokrmy jako v profesionálním konvektomatu, tolik funkcí a možností nabízí.

I dalších devět finalistů se však může těšit na zajímavou cenu, a to kulinářský kurz v hodnotě 3 250 korun ve škole vaření Laboratorio Scuola di Cucina pod vedením vynikajících šéfkuchařů v čele s Riccardem Lucquem, Radimem Gerlichem či Radkem Hasmanem.

Právě v kulinářském studiu v Krocínově ulici v Praze si můžete rovnou vyzkoušet i spotřebiče AEG.Každý si může vybrat takový kurz, jaký mu bude vyhovovat nejlépe, ale pouze z nejlepší řady Perefct dinner, viz pravidla soutěže.

A proč pokrmy z trouby? Nejen podle šéfkuchaře Bradáče představuje v současné době příprava jídla v troubě nejžádanější způsob vaření, vyhovuje zejména mladé generaci, je ideální i pro takzvané pomalé vaření, způsob, jenž znali naši předkové a který se teď opět vrací.

Nejlepší recept z vaší trouby

Příspěvky do soutěže je nutné zaslat nejpozději do 10. června 2013, a to e-mailem na adresu bydleni@idnes.cz. Musí obsahovat:

  • fotografie (minimálně 5 ks, nejlépe šířkových)
  • text s informacemi v rozsahu alespoň 30 řádek (přibližně 2 000 znaků)
  • kontaktní údaje, telefon, e-mail
  • jméno soutěžícího
  • místo – stačí uvést město
  • do předmětu zprávy napište "Pečeme v troubě"

K fotografiím přidejte také text: recept, suroviny, postup přípravy, použitý typ trouby a programy a teploty včetně "vychytávek", pokud je používáte. Připište také, kdo či co vás k vaření přivedlo, případně vaše zkušenosti s vařením a pečením v troubě.

Jednotlivé příspěvky zveřejní redakce nejpozději do 10. června 2013, porota vybere deset nejlepších. Z těchto finalistů vyberou čtenáři vítěze hlasováním v anketě, která proběhne v termínu od 24. do 30. 6. 2013. Bližší informace k soutěži zde.

Výherce získá vestavnou parní troubu AEG – BS731440NM v hodnotě 35 281 Kč, dalších devět finalistů pak voucher na kulinářský kurz ve škole vaření Laboratorio Scuola di Cucina podle vlastního výběru v hodnotě 3 250 Kč z nabídky Perfect dinner na www.cucina.cz.

logo AEG

Upozornění: Příspěvky s nekvalitními fotografiemi či neúplnými podklady nemohou být zveřejněny, redakce si vyhrazuje i výběr příspěvků k zařazení.