Diskuze

Grilovací sezona právě startuje

Začíná sezona grilování. V teplých měsících patří tento způsob přípravy jídla k nejoblíbenějším. Je spojen s příjemným posezením na zahradě nebo na terase. Jaký gril si pořídíte, je na vás.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Standa

8. 6. 2005 21:39
Polínka
No já doma griloval na polínkách ve starejch koupelnovejch kamnách. Poté jsem přešel na uhlí jelikož to dlouho trvalo. Nejlepší jsou ale brikety zapálíš a jedeš a když se zalejou vodou a vysušej můžeš nezpotřebovanej zbytek z grilo znovu použít
0 0
možnosti

vesničan

15. 6. 2005 12:04
trocha chemie
Grilování na dřevě nebo uhlí bych nedoporučil. Jejich spalování uvolňuje hodně škodlivin (hlavně dehtu). Zvláště pokud do ohně skapává tuk a ten se spaluje, spaliny obsahují karcinogeny. Dřevěné uhlí se používá proto, že už je zbavené organických zbytků a příměstí a dochází k čisté přeměně uhlíku na CO2 a CO.
0 0
možnosti

nasrat

8. 6. 2005 12:21
Elektrický gril neexistuje?S vodní lázní je bez zplodin...
Všude jinde spalujete tuky kapající z pokrmů, u elektrického tuk kape do vodní lázně pod topným tělesem a žádné rakovinotvorné látky se nenabalují na jídlo...proč nedáváte komplexní informace ?? Za poloviční práci poloviční ocenění asi nefunguje..
0 0
možnosti

Martin

8. 6. 2005 14:14
Re: Elektrický gril neexistuje?S vodní lázní je bez zplodin...
Naprosto souhlasim s tim, ze nejlepsi grilovani je na elektrickem grilu s odkapavanim do vody nebo vanicky plovouci ve vode. Nekonzumujete zadne karcinogeny, vykon lze plynule regulovat, gril je okamzite pripraven k pouziti a cele se to lehce vycisti. V OD M.... jsem ho koupil za pouhych 599,-Kc.
0 0
možnosti

Ema

8. 6. 2005 9:15
Vypnout hořák
Prosím zkušené o odpověď. Pochopila jsem dobře, že se lávové kameny rozhřejí, hořák od plynové bomby se úplně vypne, ugriluje se masom a hořák se znovu zapne, aby se vyčistily kameny?
Děkuji.
0 0
možnosti

grilovátor

8. 6. 2005 9:19
Re: Vypnout hořák
Nee, hořák je po celou dobu grilování zapnutý, akorát se podle potřeby a citu zmírňuje nebo zvyšuje sytost plamene. Při úvodním rozehřívání a závěrečném čištění je hořák na maximum.
0 0
možnosti

Atron

8. 6. 2005 8:46
45 minut
ja nevim... 45 minut na rozehrati uhli se mi zda jako blbost... to uz to spis vyhasne. Nemelo by tam byt 4-5 minut?
0 0
možnosti

cufir-mufir

8. 6. 2005 8:59
Re: 45 minut
Pokud mas 5cm vrstvu po cele polose grilu, tak bych tomu i veril..... kdyz chces mit uhliky pekne cervene :-))) nicmene, to je spise na velke grilovani, kdyz si budes doma delat 2 staeky, tak to je zhovadilost, rvat tam 5cm vysokou vrstvu uhli ;-)
0 0
možnosti

23

8. 6. 2005 4:21
lavove kameny
daj se nekde koupit kameny do lavoveho grilu? kamos ho ma ale je tam tech kamenu slaba vrstva, obcas je vydet horak a tudyz nevydrzej teply. takze kde a zakolik se daj koupit? a jak je tos tim cistenim, opravdu se po dopeceni oplej a ok?
0 0
možnosti