Pozemek má 414 metrů čtverečních. Rodina z něj vytěžila maximum

  1:00aktualizováno  1:00
Rozvětvená rodina si nechala v indickém Hajdarábádu postavit velkolepý dům na pozemku velkém 414 metrů čtverečních. Architekti rodinné sídlo vyhnali do výšky a díky tomu mají tři generace dostatek volného prostoru i soukromí.

V každém patře jsou k dispozici otevřené terasy s chráněnými výhledy a množství promyšlených průhledů. | foto: SpaceFiction Studio

Rodina drží v Indii při sobě. Členové klanu se navzájem podporují a větší odloučení se příliš nenosí. Tak to je i u rodiny, která přišla z venkova do Hajdarábádu za nejmladším členem. Ten získal ve městě velmi dobrou práci.

Jihoindické město, jehož sláva, věhlas a počet obyvatel rostou raketovou rychlostí, je šesté největší v Indii. Hajdarábád si oblíbila bohatá mladší generace IT specialistů a technických odborníků. Z původní vtipné přezdívky Cyberabad se stala realita a nově vznikající čtvrť už název používá v běžné komunikaci.

Fotogalerie

Uprostřed Cyberabadu, na rohovém pozemku o rozměru 18 × 23 metrů, se rodina rozhodla nově zakotvit. Opustila své venkovské sídlo obklopené přírodou a mladší členové oslovili přátele, aby jim pomohli vybudovat nový domov.

Do projektu rodinné vily se pustilo studio SpaceFiction, které tvoří partneři Baba Sashank a Vindhya Guduruová. Nebylo jim ještě ani třicet a indická média o nich psala jako o nových hvězdách, které zlepšují každodenní život v Indii právě svými realizacemi hotelů, obchodů i rezidenčních vil.

Skvělým příkladem je i elegantní nárožní městská vila. Snoubí v sobě příjemně vyvážený mix aktuálně populárního nábytkářského retra, skutečné historie, náboženských parametrů, otevřeného plánu a moderní puristicky nadčasové linie stavby.

Zatím v letos dokončeném domě žijí tři generace: investor s manželkou, rodiči a prarodiči, příchod nové čtvrté generace je na spadnutí. Běloskvoucí stěny doplňuje veselá žlutá barva, na které se shodla celá rodinná rada. Pro hinduisty je žlutá vyjádřením radosti a štěstí a nese v sobě také duchovní rozměr.

Zvenčí budí zdání činžáku, je to ale vertikálně usazená rodinná vila.

Zvenčí budí zdání činžáku, je to ale vertikálně usazená rodinná vila.

Přízemí vily patří servisnímu zázemí domu a to doslova. Ve zdejších pokojích bydlí služebnictvo, připravena jsou garážová stání minimálně pro pět automobilů a motorek. V dalších patrech se protínají společenské zóny a obývací pokoje se soukromými ložnicemi prarodičů, rodičů i nejmladší generace, která bydlí v domě nejvýše.

V každém patře jsou k dispozici otevřené terasy s chráněnými výhledy a nekonečné množství promyšlených průhledů. Rodina je stále ve vizuálním kontaktu, přesto si jednotlivé generace zachovávají i potřebnou dávku soukromí.

Majitelé si přáli zejména dostatek volného a ničím nezastavěného prostoru. Kdekoliv v domě si mohou zacvičit jógu, odpočinout si a nabrat síly a samozřejmostí je pro praktikující věřící také moderní podoba modlitebny.

Autor: pro iDNES.cz
Témata: Bydlení , ProStory

Nejčtenější

Postavili si skvělou dřevostavbu s jezírkem. Topí elektrickými fóliemi

Koupací jezírko plánují dokončit letos. Je dostatečně velké a doplněné...

Občas je dobré nenechat se svést stereotypy. Na opačném konci pozemku (tedy ne u cesty jako sousedé) možná budete mít...

Prázdné domy lákají. Touha po levné senzaci může být pro urbex smrtelná

Pokud místo projde demolicí, fotky fanoušků urbexu obvykle zůstávají jedinou...

Znáte ten pocit, když začne pracovat adrenalin? Tepny přepravují okysličenou krev rychleji, oči i uši pracují na...

Nej rodinný hotel Evropy má 8 pokojů a stojí uprostřed Hostýnských vrchů

Hotel Villa Memories stojí uprostřed Hostýnkých vrchů.

Afrikou inspirované útočiště v srdci moravského venkova. Tak pořadatelé soutěže Boutique Hotel Awards charakterizují...

Rodina vsadila na praktické nápady, v domě se dá konečně dýchat

Pohled na dům ze zahrady: dvoupatrová skleněná přístavba má ocelovou...

Řadovka v newyorském Brooklynu z konce 19. století dlouho čekala na rekonstrukci. Čtyřčlenná rodina s mladou...

Kvůli zařizování bytu změnila majitelka zaměstnání. Dělá, co ji baví

Šedou zaoblenou pohovku v retro stylu ladící s křesílkem pomohla mladé dvojici...

Když máte štěstí a získáte možnost pracovat v oblíbeném obchodě, ovlivní to i váš domov. Tak jako se to stalo v případě...

Další z rubriky

Třípodlažní byt pořádně prokoukl. Je bez sádrokartonu a plný světla

Při vstupu do bytu je obývací pokoj, jídelna a kuchyňský kout.

Slavné slovenské studio GutGut proměnilo starší třípodlažní mezonet v Bratislavě. Architekti odstranili vrstvy...

U Lipna si postavili novou chalupu. V šumavských hvozdech našli ráj

Poloroubenka svou polohou na pozemku respektuje svah a kopíruje terén.

V poloroubence pobývají Michaela,Tomáš a jejich děti již třetím rokem. Obklopeni šumavskou přírodou a tichem v ní moc...

Rodina vsadila na praktické nápady, v domě se dá konečně dýchat

Pohled na dům ze zahrady: dvoupatrová skleněná přístavba má ocelovou...

Řadovka v newyorském Brooklynu z konce 19. století dlouho čekala na rekonstrukci. Čtyřčlenná rodina s mladou...

Najdete na iDNES.cz