Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Martin Stolař, MAFRA

Po ztraceném houbaři pátral i vrtulník, muž ležel vyčerpaný na mýtině

  • 10
Desítky policistů na zemi a posádku vrtulníku zaměstnal v sobotu houbař v bzeneckém lese na jižní Moravě, který se ve smluvený čas nedostavil k autu. Muž, který si zapomněl doma svůj mobilní telefon, byl nakonec objeven, jak leží na mýtině.

Osmašedesátiletý milovník hub přijel do bzeneckého lesa s manželkou z Uherskohradišťska.

„Do lesa vyrazili společně v ranních hodinách, ale po nějaké době se rozdělili s tím, že se měli oba ve stanovenou dobu vrátit zpět na výchozí místo ke svému vozidlu,“ přiblížil policejní mluvčí Petr Zámečník.

Muž se ovšem u auta neukázal ani ve smluvený čas, ani později. „Neozýval se ani na volání mobilním telefonem, a tak manželka o věci informovala policisty,“ sdělil Zámečník.

Do pátrací akce se postupně zapojilo asi čtyřicet mužů, psovod a také vrtulník. Volání na mobil bylo marné, protože jej muž nechal doma.

„Policisté propátrávali možné trasy, hovořili s jinými houbaři, zda pohřešovaného někde neviděli. Dobrá zpráva posléze přišla od posádky vrtulníku, která po dvaceti minutách pátrání nalezla vysíleného a dezorientovaného muže ležícího na mýtině,“ popsal Zámečník.

Vrtulník vzápětí naložil zdravotníka a přistál poblíž. „Policista-zdravotník poskytl nalezenému muži první pomoc a jeho kolegové pak zajistili transport k sanitce. Poté byl muž předán zdravotníkům, kteří mu poskytli další odborné ošetření,“ uvedl Zámečník.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit