ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Petr Ježek, MF DNES

Dívku donutil k orálnímu sexu. Násilníkovi nyní hrozí až deset let vězení

  • 14
Do vazby putoval muž podezřelý ze zneužití mladistvé dívky. Útok se odehrál před dvěma týdny na Hodonínsku, násilník oběť přinutil k orálnímu sexu. Nyní mu hrozí až deset let za mřížemi.

Policii kontaktoval otec oběti. Čin se podle všeho stal v nočních hodinách, když se dívka vracela domů.

„Neznámý muž ji při chůzi po chodníku pevně chytil a povalil na záda na zem. Dívka při tom křičela o pomoc a snažila se ze sevření vyprostit. Když se muži přes dívčin odpor nepodařilo svléknout její oblečení, tak si alespoň rozepnul kalhoty a požadoval po ní orální uspokojení. To dívka ze strachu udělala. Poté z místa utekla a stejně tak i neznámý muž,“ uvedl hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Hned po oznámení útoku začali policisté pátrat po pachateli. Na místě činu ani v blízkém okolí se však nepodařilo najít muže podobného popisu násilníka. 

„ Bylo pravděpodobné, že mohl odjet pryč autem. Policisté zajistili na místě události stopy a snažili se zjišťovat další podrobnosti, které by mohly vést k identifikaci pachatele. Vyšetřování případu se ujali kriminalisté a provedeným operativním šetřením se jim po několika dnech podařilo zjistit další podrobnosti, které už mohly směřovat ke konkrétní osobě, tedy podezřelému,“ přiblížil Zámečník, jak policisté postupovali.

Nakonec se souhlasem státního zástupce zadrželi o víkendu jednatřicetiletého muže, který skončil ve vazbě. K činu se doznal a za znásilnění mu nyní hrozí dva roky až deset let za mřížemi. 


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit