ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Opilá žena vtrhla do cizího bytu a začala rodině chovat batole

  • 15
Cizinka z východní Evropy se v Brně dostala do cizího bytu, kde začala konejšit malé dítě. Neuvědomila si přitom vůbec, že není její. Případ teď vyšetřují policisté.

Při cestě z oslavy v neděli kolem osmé ráno nejenže osmadvacetiletá cizinka netrefila domů, ale vešla i do cizího bytu v brněnských Zábrdovicích. „V představě, že je doma u rodiny, chtěla konejšit svého potomka,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Skutečné rodiče malého dítěte tím ale značně vyděsila, na místo proto okamžitě zavolali policisty. „Ti cizince při dechové zkoušce naměřili 1,3 promile alkoholu, takže skončila na záchytce,“ doplnil mluvčí. 

Žena se později policistům omlouvala. „Z výpovědi je zřejmé, že nebylo jejím úmyslem dítě unést,“ prohlásil David Chaloupka  s tím, že jim také žena přiznala, že s alkoholem nemá moc zkušeností a slíbila, že už se ho nikdy nedotkne.

Policisté však teď stále zjišťují, jak se vůbec žena do cizího bytu dostala, zda se tam dostala násilím, nebo byly dveře otevřené. Na základě toho určí, jaký jí hrozí postih.