Diskuze

Vláhy je dost a hrabošů méně, jihomoravští farmáři si ale zakazují euforii

Zažijí letos zemědělci rok bez útrap? Po dlouhé době to je možné. Dva nepřátelé farmářů posledních let jsou totiž na ústupu. Hraboší populace se nemnoží a sucho nenastalo. Zemědělci však nechtějí slavit předčasně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nepřátelé zemědělce: jaro, léto, podzim, zima

2 0
možnosti

Problémem je utužené podloží, pole 60 let poježděná těžkou technikou. Voda se pak hůř vsakuje do větších hloubek a v podzemí je pořád sucho

0 0
možnosti

Na to, že tady podle prognózy všech možných vědců v diskuzích a článcích posledních pěti let měla být víceméně Sahara, tak je tady dost vlhko a napršelo na Moravě 3 násobek dlouhodobého průměru a na Severní Moravě dokonce 5 ti násobek dlouhodobého průměru. Když jedu po cyklostezce k Rebešovicím u Brna, tak jsou tam stále na polích vodní jezera a na nich plavou ptáci, na podzim tam plavaly dokonce labutě = "labutí jezero"...skoro. Takže tady ty závěry, byť jsou dělané na skutečnosti 50 ti let zpět, jsou k ničemu, protože z hlediska vesmíru je 50 let naprosto o ničem = je to jen malý nicotný zlomek času, ze kterého se nedají dělat závěry. Takže třeba místo polí budou letos "rybníky", nebo se začne pěstovat rýže. Nicméně kdo něco pěstuje na zahradě, tak ví, že počasí a škůdci si opravdu dělají co chtějí a zemědělci to mají v tomto opravdu objektivně těžké. To je realita, kterou nepochopí jen ten, kdo si myslí, že plodiny rostou v supermarketech.

4 0
možnosti

Tak nám to pojďte ukázat Miluju tyhle balkoňáky, lidi co v životě nedrželi v ruce motyku, ale maj pocit, že rozumí všemu. Tak pojď dělat do zemědělství a ukaž nám, jací jsme debilové a jak nám to tady všem natřeš!

1 0
možnosti

Je fakt, že na optimismus zatím není místo. Ještě mají farmáři před sebou tři tradiční nepřátele. Jaro, léto a podzim...

1 2
možnosti