Diskuze

Čtyřicet kilometrů potrubí zavlaží vinice i sady od Pálavy až na Brněnsko

Čtyřicet kilometrů potrubí, nové nádrže a stovky hektarů zemědělského území obslouženého vodou. To vše představuje závlahová soustava, jež se potáhne od novomlýnských nádrží až k Těšanům na Brněnsku. Státní pozemkový úřad poslal smělou vizi do procesu posuzování vlivu na životní prostředí EIA. Jde o první hmatatelný krok v tomto projektu, zahájení výstavby lze očekávat nejdříve v roce 2026 po získání všech povolení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VZ

Bez zavlažování zemědělství na Jižní Moravě brzy nebude možné. Je dobře, že se vodohospodáři probouzejí a začínají s tím něco dělat.

0 0
možnosti
TV

jj, vydieraci z Deti zeme. Pokial ich neuplatite nejakou "studiou", tak budu prudit. Ubohost uradov CR, ze si s nimi nevedia poradit a vylucit ich z konani napr. ako ucelove alebo bezpredmetne.

1 4
možnosti
MV

Tenhle konkrétní případ je složitější. Jde mj. o uměle vybudované ptačí ostrovy.

0 0
možnosti
JH

Nejsem odborník, ale masivní zavlažování mám spojeno se soudruhy ze SSSR a s Aralským jezerem.

Ale třeba je to něco uplně jiného.

0 0
možnosti

pouzivaji ho i v Izraeli a stal je uz pulku Mrtveho more. Nebo na Madiere prevadi vodu z vodnatejsi casti do te slunejsi. Takze pokud to Dyje unese, asi ok.

Presto by prvnim krokem mela byt zmena hospodarstvi - vinice, extenzivni sady, obecne protierozni a vodu zadrzna opatreni. Blby je, ze celej ten jih je na pisku, kde se voda moc nedrzi

2 0
možnosti
VF

2026 a Děti země;-D Zapomeňte že se to stihne do 3 let. Už teď prudí a to se jedná jen o zvýšení hladiny, tedy o zvýšení zásob vody.

Za mě prospěšná věc, podle Dětí asi něco co není třeba

7 1
možnosti
LD

klasika, Děti Země, víc není dodávat.

8 4
možnosti
MV

Pro jednodušší jedince samozřejmě ne, ti se nepídí po podrobnostech, ale realita je v tomto konkrétním případě složitější. Tenhle případ není vůbec černobílý.

https://detizeme.cz/zprava.shtml?x=2795620

1 0
možnosti