(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: MP Praha, Metro.cz

Muž spoutaný strážníky zemřel po zástavě srdce, zřejmě byl zdrogovaný

  • 125
Na srdeční zástavu zemřel devětatřicetiletý muž poté, co jej po jeho nočním řádění v jednom z brněnských domů spoutali strážníci. Případ vyšetřují státní policisté, úmrtí muže podle informací iDNES.cz patrně souvisí s užitím drog.

Incident se odehrál minulý týden v noci na čtvrtek. Strážníky zavolali obyvatelé jednoho z domů v brněnském Králově Poli, kteří slyšeli hlasité rány a obávali se, že jejich dům někdo demoluje krumpáčem.

„Když na místo přijela hlídka, našla svlečeného muže, který velkou silou tloukl do výtahu, skleněných dveří i do země. Vůbec se neovládal a byl stále agresivnější, takže hlídka musela v sebeobraně použít donucovací prostředky a muže spoutat,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Po spoutání u muže došlo k srdeční zástavě. Následná resuscitace za asistence záchranářů jej přivedla zpět k životu, následně však v nemocnici zemřel.

Zásahem se zabývala inspekce městské policie, vzhledem k úmrtí zadrženého však záležitost převzala policie státní. „Když jsme přijeli, byl už muž v péči záchranářů. Celou záležitost v tuhle chvíli prověřujeme včetně počínání strážníků,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Po mužově smrti se objevila informace, že jeho srdce selhalo kvůli použití paralyzéru. To však městská policie odmítá. „Paralyzéry u sebe strážníci vůbec nemají,“ oznamuje Ghanem.

Podle zjištění iDNES.cz musela paralyzér proti muži použít v dřívějších případech policie státní.