Diskuze

Na jihozápadě Brna plánují stovky bytů, místní se bojí dopravní katastrofy

Už v příštím roce má začít výstavba víc než 400 bytů v lokalitě Západní brána na jihozápadě Brna, později tam vzniknou také další dva komplexy s minimálně několika stovkami obytných jednotek. A to není vše. V okruhu pár kilometrů se v budoucnu chystají i další developerské projekty, které se zásadně promítnou do zdejší dopravy. Místní kvůli tomu mají obavy z neúměrného zahlcení silnic.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

He, he, budeme reagovat na vzniklou situaci... Jo a stavba s přípravou trvá 10 až 15 let. To bude fičák, ta reakce. Co tak aspoň jednou nereagovat ex-post?

0 0
možnosti
VB

V budoucnu se Brno bez metra neobejde, aspoň v nějaké zjednodušené laciné podobě. Asi by bylo fajn na tom začít pomalu postupně v předstihu pracovat.

Protože když to takhle půjde dál, doprava ve městě uvízne časem v kolonách.

1 0
možnosti
JW

J90a77n 94W29a62g18n62e69r

23. 3. 2023 9:03

To není jen problém jen v Brně. Při nehodě na D1 velmi stojí často kolona až na Kývalku. A z Bystrce kdy jezdí hodně přes Bosonohy taky často stojí ráno kolony až k Žebětínu.

0 0
možnosti
AS

Ta Západní brána bude opravdu příjemné bydlení, ze dvou stran silnice, přičemž jedna je obří tepna. Oproti stanu u dálnice to bude rozdíl opravdu malý. A Bůh ví proč tam mají mít menší obchodní centrum, a to je kampus doslova jednu zastávku šaliny

2 0
možnosti
PK

Tak pojedou šalinou. ;-)

Nebo snad chce pan starosta městské části, aby se vystěhovali někam, kde nemají možnost jet šalinou a museli jet tím autem?

5 2
možnosti
AS

Tak zrovna v Novém Lískovci jezdí jen busy a v ranní špičce je 26 plná dvě zastávky od konečné a to se má počet obyvatel zvýšit o 25 procent

1 0
možnosti
JK

J38a14n 94K71a49z96d47a

23. 3. 2023 8:05

Proč tam rovnou nedáte ilustrační fotku Svoboďáku? Dát tam fotku z Tomkova náměstí (Husovice - severovýchod Brna) a psát o jihozápadě Brna...

5 0
možnosti
VN

třeba neměli fotku z jihozápadu s takovou pěknou kolonou :D

0 0
možnosti