VIDEO: Skupina výrostků u nákupního centra zničila plot a pomočila zdi

  • 30
Poničený rákosový plot, rozbité sklenice a pomočené zdi za sebou v noci na úterý nechala skupina teenagerů v Brně. Jejich řádění zaznamenali na svých kamerách strážníci, kteří následně mladé vandaly zadrželi.

Parta rozjívených mladíků se rozhodla svou energii vybít u zadního vchodu nákupního centra Velký Špalíček v srdci Brna.

Pět chlapců ve věku 15 až 17 let, jejichž počínaní sledovaly dvě dívky, střídavě boxovalo a kopalo do rákosového plotu, až v něm udělali díru. Zároveň také rozbíjeli sklenice a močili na okolní zdi.

Bezduchého ničení si díky kamerovému systému všimli strážníci, kteří část skupiny v podobě tří chlapců a dvou dívek zadrželi na nedalekém Zelném trhu.

„Dva další mladíci hlídku zpozorovali a snažili se nenápadně zmizet. I toho si ale k jejich smůle všimla obsluha kamer a v boční ulici už na ně čekala další hlídka,“ přiblížila mluvčí brněnských strážníků Tereza Kadrnožková.

Mládenci původně své počínání popírali. „Ve chvíli, kdy je hlídka upozornila, že je vše nahrané na kamerách, svou verzi změnili a přiznali se,“ podotkla Kadrnožková.

Za znečištění veřejného prostranství a ničení majetku dostali teenageři pokuty. Vzhledem k jejich věku se jednalo o poloviční sazbu s maximální výší 2 500 korun.