Příčinou tragického výbuchu v Suchohrdlech byl unikající plyn, uvedla policie

  • 0
Nejdřív nastal výbuch a poté postihl dům v Suchohrdlech na Znojemsku ještě požár. Příčinou exploze byl unikající plyn, oznámil v pátek v poledne policejní mluvčí. Z budovy zbyly jen trosky, uvnitř zemřel mladý muž. Nikoho jiného hasiči v domě nenašli. Nařízena byla soudní pitva. Podle místních mohlo jít o sebevraždu.

Policejní mluvčí Bohumil Malášek dále uvedl, že v domě někdo manipuloval s připojením k instalovaným spotřebičům. „Nyní kriminalisté zjišťují okolnosti výbuchu. Zda se jednalo o neodborné zacházení, či jiný důvod. Pomoci by jim měly posudky odborníků,“ řekl.

Policisté událost podle mluvčího prověřují jako obecné ohrožení z nedbalosti a usmrcení z nedbalosti.

Výši škody vyšetřovatelé dosud neznají. „Potrvá to několik týdnů až měsíců. Výši škody možná budeme znát dřív, ale také půjde o týdny,“ sdělil redakci iDNES.cz mluvčí krajských hasičů Jaroslav Mikoška.

Další informace má přinést nařízená soudní pitva pětadvacitelého muže, který při výbuchu a následném požáru zemřel.

Hasiči nad místo vypustili dron, aby pro vyšetřovatele celý dům zmapovali. V troskách kromě zemřelého muže nikoho další neobjevili. Místní ještě před příjezdem jednotek zastavili plyn, elektřina se pak odpojila během zásahu.

Utekla mu žena s dítětem, tak se zabil, míní sousedé o tragickém výbuchu domu

Podle místních za neštěstím stály závažné partnerské problémy. „Prý to byla sebevražda, prý mu utekla ženská i s dítětem, tak se odpálil,“ řekla ve čtvrtek reportérce iDNES.cz žena, která nechtěla uvádět své jméno. Že muž řešil své rodinné problémy sebevraždou, jsou přesvědčeni i další sousedé.

V důsledku výbuchu je poškozený i sousední dům, zřícení mu však nehrozí. Od cihel má vysklená okna, zničené jsou vchodové i zahradní dveře, garážová vrata jsou promáčknutá. Škoda je také na autech. Obec musí řešit poškozený sloup veřejného osvětlení.