ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Z nemocnice propustili dalšího vojáka zraněného při výbuchu granátu

  • 1
Lékaři brněnské nemocnice propustili do domácí péče druhého vojáka zraněného při pondělním výbuchu granátu ve vojenském újezdu Březina u Vyškova. Dnes o tom informovala mluvčí generálního štábu Magdalena Dvořáková. Při incidentu byl jeden voják zraněn těžce, druhý utrpěl lehká poranění a další středně těžká.

Neštěstí se stalo v pondělí po poledni. Vážně zraněného muže přepravil vrtulník ve stabilizovaném stavu do Fakultní nemocnice Brno v Bohunicích.

Dva další s lehčími až středně těžkými zraněními byli převezeni do Vojenské nemocnice Brno. Armáda ve středu uvedla, že těžce zraněný muž je ve stabilizovaném stavu mimo ohrožení života. Lehce zraněný voják byl z nemocnice propuštěn už dříve.

Vojenská policie případ prověřuje jako podezření z obecného ohrožení z nedbalosti a z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Výbuchem munice se armáda zabývala i v září 2017, při incidentu tehdy zemřel ve vojenském areálu ve vyškovských Dědicích jeden člověk. Druhý utrpěl zranění oka. Podle vyšetřování za tehdejší explozi v budově Jugo mohla neodborná manipulace s municí. 

Neštěstí se odehrálo ve veřejnosti nepřístupných sklepních prostorách, které využívala Vojenská policie. Trestní stíhání vyšetřovatelé odložili, protože hlavní podezřelý při explozi zemřel. Podle tisku vybuchl granát.

,