Vstup do arboreta, kde zřejmě došlo k vraždě, policisté hlídali ještě i během...

Vstup do arboreta, kde zřejmě došlo k vraždě, policisté hlídali ještě i během středečního rána. | foto: Martina Smutná, iDNES.cz

Vražda v arboretu: stále chybí vražedná zbraň a kabelka oběti

  • 5
Už měsíc uplynul od vraždy čtyřiadvacetileté studentky Mendelovy univerzity v Brně. Kriminalisté stále hledají vražednou zbraň i koženou kabelku oběti. Ve vazbě zůstává její bývalý přítel.

Kriminalisté se případu stále věnují. „Žádáme veřejnost pokud by nám mohla poskytnout jakékoli informace k těmto předmětům, aby nám je sdělila na linku 158 nebo na kteroukoli policejní služebnu,“ vzkázala jihomoravská policejní mluvčí Štěpánka Komárová.

Policisté z vraždy obvinili bývalého přítele oběti. Informaci, zda se k tomuto činu přiznal, ale policisté odmítli komentovat.

„Jste teprve na začátku vyjadřování. O tom, kdy a jestli padne obžaloba je zatím předčasné hovořit,“ uvedl Hynek Olma, mluvčí Krajského státního zastupitelství v Brně, které o obžalobě rozhodne.

Informaci o nálezu mrtvé ženy na Třídě Generála Píky dostala policie v úterý 8. března po čtvrté hodině odpoledne. Policisté místo následně uzavřeli a ještě v průběhu dalšího dnes prohledávali okolí univerzity i čtvrť Černá Pole (více jsme o tom psali zde).

O zdržení podezřelého mladíka informovali policisté dva dny po vraždě. „Motivem byl zřejmě osobní vztah se zavražděnou,“ řekl tehdy ředitel krajského policejního ředitelství Leoš Tržil (více zde).


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit